Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Wenger hosszabbított – hivatalos

A pletykák igaznak bizonyultak, így ma már hivatalosan is bejelentették: Arsene Wenger szerződését megtoldják újabb két évvel, így a francia szakember közös története a klubbal tovább folytatódhat.

Kép: standard.co.uk

Kép: standard.co.uk

Nagyon úgy tűnik, nem tud elszakadni egymástól Wenger és az Arsenal. Ez a két név így is szinte egyé vált az elmúlt jó néhány évben. A francia tréner persze átvészelt már nem egy, nem két húzósabb időszakot is londoni karrierje során, de eddig mindig megúszta a menesztést. Idén viszont tényleg úgy tűnt, hogy megválhatnak tőle az Ágyúsok. Jövőre nem indulhatnak a BL-ben, ennek tetejébe pedig a csapat is kétségbeejtően játszott olykor – nem is csoda, hogy a klub szurkolói nagyrészt le szerették volna cserélni. Valószínűleg bármelyik másik klub ki is rúgta volna őt, de az Arsenal nem. A tulajdonosok kiálltak Arsene mellett és támogatásukról biztosították őt. A csapat honlapjának azt mondták, hogy a bajnoki címek és a különböző európai trófeák megszerzése a cél továbbra is, aminek eléréséhez Wenger a legideálisabb ember a padra.

Pedig hát ez utóbbival lehetne vitatkozni, hiszen épp most lett szabadúszó Thomas Tuchel, a Borussia Dortmund korábbi edzője is példának okáért. Habár a sárga-feketék csak harmadikok lettek a bajnokságban, a hiányosságok és az eredmények jelentős részben a nagyon is fiatal keretre vezethetőek vissza – elküldésével hatalmas sanszot kaphatott volna az Arsenal, ám Londonban nem kértek az újból, jó nekik a régi.

Wenger idén egy FA-kupa sikert tudott felmutatni a csapattal, ami nagyjából annyi – vagy a többi színtéren elszenvedett kudarcokat nézve még annyi sem -, mint amit eddig elért. A legendás menedzser így tehát nekifuthat ezer, meg egyedszerre is. Jövőre mi változik majd?