Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlt, hogy igazolhat-e a nyáron az Atletico Madrid – hivatalos

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) a mai nappal döntött az Atletico Madrid fellebbezéséről az átigazolási tilalommal kapcsolatban. A szervezet jóváhagyta a FIFA döntését, így az Atletico Madrid januárig nem igazolhat. 

Deportivo Alaves v Club Atletico de Madrid - La Liga

Griezmann így minden bizonnyal maradni fog a klubnál (Forrás: metro.co.uk)

A CAS helyben hagyta a döntést, így továbbra is érvényben van az átigazolási tilalom, ami viszont a kölcsönben lévő játékosokra nem terjed ki, így a nyáron bárkit visszahívhatnak a csapathoz. Ugyanez igaz a B csapatra is, onnan is bárkit felhozhatnak a felnőttekhez. A tilalom egyébként nem zárja ki őket a piacról, eladni tudnak játékosokat, igaz, nem lenne szerencsés számukra úgy megkezdeni a szezont, hogy nem tudják pótolni az adott játékost. Így minden bizonnyal Griezmann is maradni fog a következő idényre. Emellett a Barcelonához hasonlóan regisztrálhatnak játékosokat, viszont azok a tilalom végéig nem játszhatnak. Egyre több pletyka jelent meg arról, hogy Lacazette már megegyezett a madridi klubbal, de így valószínűleg kicsi az esély az érkezésére, mert nem biztos, hogy bevállalna fél évet játék nélkül.

Az Atlético és a Real Madrid 2016 januárjában kapott két-két átigazolási időszakra szóló büntetést a nemzetközi átigazolási szabályzat megsértéséért, ám a királyi gárda elérte, hogy lecsökkentsék nekik egyre, ezt pedig már a januári transzferidőszakban letudták, így a nyáron már számukra is teljes mértékben nyitva áll a piac.