Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I Az év csapata: középhátvédek

Véget ért a labdarúgó NB I 2016/17-es szezonja. A tavalyi év sikerén felbuzdulva idén is megválasztjuk a FociClub.hu Év csapatát. A nap során összegezzük posztonként, hogy ott épp ki szerepelt az elmúlt egy évben, míg este 5-kor az általunk a hat legjobbnak vélt játékos fotóját feltesszük Facebook oldalunkra, s az olvasók megválaszthatják a képeknél látható hangulatjelek segítségével, mégis kit gondolnak a legjobbnak.

nb1alomcsapatszavazoskh

Az előző napok után, mikor is azon keseregtünk, hogy nehéz volt jó teljesítményt találni a kapusok és jobbhátvédek között, a középhátvédeknél már szerencsésebb volt a helyzet, hiszen itt több jó egyéni teljesítményt láthattunk, ennek ellenére biztos lesz olyan olvasó aki azt mondja, ezt meg ezt miért hagytuk ki. Mivel ezen a poszton több jelölt is van ezért itt hat főt választottunk ki, igaz, itt ketten kerülnek be az “Év csapatába”.

Balogh Béla Gyirmót, Mezőkövesd  7/ –  3/ 1
Bobál Dávid Bp. Honvéd  12/ 1  12/ 1
Bojovic, Mijusko (montenegrói) Gyirmót  9/ 1  13/ 2
Brkovics, Dusan (szerb) Debrecen  18/ –  12/ 1
Burmeister, Felix (német) Vasas  14/ –  13/ 3
Damcevski, Aleksandar (macedón) Mezőkövesd macedón  3/ –
Debreceni András Vasas  12/ –  4/ –
Devecseri Szilárd Mezőkövesd, Haladás  13/ –  11/ –
Fiola Attila Videoton  8/ –  9/ –
Gévay Zsolt Paks  18/ 1  13/ 1
Grgic, Mato (horvát) MTK  5/ –  9/ –
Hegedűs János Haladás  16/ 1 NB II
Heris, Jonathan (belga) Újpest  8/ –  12/ 2
Hudák Dávid (szlovák) Mezőkövesd  18/ 1  12/ –
Hüsing, Oliver (német) Ferencváros  8/ –  11/ –
Jagodics Márk Haladás  6/ –  14/ –
Jagodinskis, Vitalijs (lett) Diósgyőr  7/ 1  6/ –
Juhász Roland Videoton  17/ 2  13/ –
Kálnoki Kis Dávid Újpest  7/ –  13/ –
Kamber, Djorjde (bosnyák) Bp. Honvéd  18/ 2  14/ 1
Karan, Dajan (szerb) Diósgyőr  1/ –  10/ 1
Kecskés Ákos Újpest  14/ –  8/ –
Koch, Julian (német) Ferencváros német  6/ –
Kolcak, Kristian (szlovák) Gyirmót szlovák  11/ –
Korcsmár Zsolt Vasas  14/ 2  9/ –
Kovács Gábor Paks  3/ – NB II
Lang Ádám Videoton  7/ 2 francia
Lázár Patrik Gyirmót  6/ – NB II
Leandro de Almeida Ferencváros  16/ 2  9/ –
Lengyel Dániel Gyirmót  6/ 1  1/ –
Lenzsér Bence Paks  17/ –  7/ 1
Lipták Zoltán Diósgyőr  18/ 4  10/ –
Lovric, Ivan (horvát) Bp. Honvéd  19/ –  9/ –
Ludánszki Bence Debrecen  2/ – NB III
Mahalek Marcell Diósgyőr  3/ –  -/ –
Mészáros Norbert Debrecen  15/ –  10/ 1
Nalepa, Michal (lengyel) Ferencváros  14/ 1  7/ –
Palmes, Raul (román) Bp. Honvéd  1/ –  -/ –
Pávkovics Bence Újpest  14/ –  8/ –
Pintér Ádám Ferencváros  11/ – német
Poór Patrik MTK  19/ 2  14/ –
Radeljic, Anto (horvát) Gyirmót horvát  12/ 2
Ristevski, Kire (macedón) Vasas  19/ –  12/ 2
Szabó Ádám MTK  1/ –  -/ –
Szatmári Csaba Debrecen  5/ –  8/ 1
Szeles Tamás Mezőkövesd  11/ –  9/ –
Szilvási Péter Debrecen  1/ –  -/ –
Tamás Márk Diósgyőr  10/ 1  11/ 1
Tucsa Róbert Diósgyőr  -/ –  2/ –
Vaskó Tamás Vasas  12/ 4  12/ 2
Vinicius, Sousa (brazil) Videoton  18/ 1  14/ 1
Vukmir, Dragan (szerb) MTK  14/ –  -/ –
Wils, Stef (belga) Haladás  19/ 1  13/ 1
Zachán Péter Paks  1/ –  11/ –

54 játékost talltunk a középhátvéd posztjára, igaz közöttük is van több olyan aki több poszton megfordult, de végül középhátvédként jelöltük.

brkovics hatonhaon.hu

Dusan Brkovics csapatával a Debrecennel épp, hogy megúszta a kiesést, de a Lokiból ő volt majdhogynem az egyetlen játékos aki értékelhető teljesítményt nyújtott. 30 bajnokin 1 gólt szerzett. A DVSC szurkolói őt választották az év játékosának. Amint már korábbi cikkükben is jeleztük, szeretnék minden csapatból legalább egyszer egy játékost jelölni az Év csapatába, így a Lokiból Brkovicsra esett a választás. Nem ő miatta kellett sokáig izgulni Debrecenben a bent maradás végett.

04 juhász nsonso.hu

Juhász Roland gyorsasága már kicsit megkopott, de még mindig magasan az NB I legjobb védői között találjuk. A válogatottól már visszavonult 34 éves középhátvéd 30 bajnokin 2 gólt szerzett. Rutinjára a következő szezonban is szüksége lesz a Videotonnak. Ősszel többször védekező középpályásként játszott, olyankor Fiola Attila volt a középhátvéd, de a sérülékeny Fiola összesen 17 meccsig jutott, így ő nem kerülhetett be a szavazásra bocsájtott versenyzők közé.

kamber - rangadorangado.hu

Djordje Kamber, a korábbi bosnyák válogatott védekező középpályás, mára magyar középhátvéd lett. A Honvédnak az előző szezonban ő volt a házi gólkirálya, idén már egy sorral hátrébb próbálgatta Rossi mester, de középhátvédként is 32 meccsen 3 gólig jutott. Összefogta a Honvéd fiataljait, rendre stabilitást adott a védelemnek.

ristevski

Kire Ristevski, egy újabb légiós, egy újabb kiváló focista. A macedón válogatott középhátvéd, többször védekező középpályásként is megfordult, de igazán hasznos hátul volt.31 meccs 2 gól, kiváló játék, nem véletlen, hogy télen is több a Vasasnál tehetősebb csapat vitte volna. A Vasasnak nyáron nehéz dolga lesz, ha megakarja tartani.

paulo-vinicius

Vinicius Paulo, a brazil származású, de már magyar válogatott középhátvéd teljesítményével rászolgált Bernd Storck invitálásra, s tavasszal a portugálok ellen nem véletlenül esett át a tűzkeresztségen. Vinicius a szezonban 32 meccsen 2 gólt szerzett. Magabiztos volt, nem rajta múlt, hogy a Vidinek végül csak az ezüstérem jutott.

316Vaskovasasfc.hu

Vaskó Tamás lett végül a hatodik, pedig voltak vetélytársai a listán, végül annyival előzte meg társait, hogy középhátvédként hat gólig jutott, ráadásul hatodik góljával szerezte meg csapatának a bronzérmet.

A többiek:

Bobál Dávid idén bizonyította, hogy lehet rá számítani, s nem csak a kora miatt kerül be a csapatba. Az előző idényben még sokan mondták rá, hogy csak azért játszik mert 1995-ben született, s termeli a pénzt a kispesti tulajdonosnak, ezzel szemben idén 24 bajnokin csakugyan lehetőséghez jutott, s két gólt is szerzett. Ivan Lovric is jó teljesítményt nyújtott a középső védők között, 28 meccsen vetette be Rossi.

Mijusko Bojovics szerencsétlensége, hogy a gyenge Gyirmótban játszott az idényben, de minden igaz a napokban Újpestre kerül, ahol korábbi mesterével Vignjeviccsel komolyabb célokért küzdhet. Balogh Béla, Kristian Kolcak, Lázár Patrik, Lengyel Dániel, Anto Randeljic is megfordult középen, ők már nem tudták ugyanazt a játékot hozni. Nem véletlen, hogy sok gólt kapott a Gyirmót.

Abba az Újpestben játszhat ahol idén az egész csapat gyengén teljesített, a védelem rendre hibázott. Jonathan Heris sűrűn volt sérült, Kálnoki Kis Dávid bizonytalan, Kecskés Ákos és Pávkovics Bence rutintalansága miatt vétett több hibát.

A Fradi a védelme gyengesége miatt nem került dobogóra, az előző idényben se volt erősebb a hátsó rész, de akkor a középpályás védekezése miatt nem tűnt fel ennyire. Michel Nalepa lassú, Leandro már nem fiatal, a pótlásukra igazolt Oliver Hüsing néha – néha megmutatta, hogy nem rossz játékos, de egy-egy jó mozdulatát hajmeresztő hibával feledtette. Pintér Ádámot a télre tartaléksorba tették. Julian Koch tavasszal érkezett, de többször sérült, pedig jól indult. Mire felépült gyenge teljesítményt mutatott. A Videoton ellen öngólt vétett. Nem találta helyét.

Diósgyőrben Lipták Zoltán nem nyújtott rossz teljesítményt, Tamás Márk hol balhátvéd volt, hol középső, benne több rejlik, mint amit mutatott. A litván Jagodinskis Bódog Tamás érkezése után került háttérbe. Helyét Dejan Karan vette át, megbízhatóan focizott, nem véletlen, hogy bízott benne az új tréner. Mahalek Marcell, Tucsa Róbert pedig elmondhatja magáról, hogy már NB I-es játékos is volt.

A Haladásnál Stef Wils biztos pont volt, mellette ősszel Hegedűs János kiválóan játszott, nem véletlen, hogy télen szerződtette a Puskás Akadémia. Így legalább az NB II-ben is megmutathatta magát…. Igaz ott is megsérült, eddig hat meccsen játszott. Helyére Jagodics Márk került majd Devecseri Szilárd. Ők többször bizonytalankodtak.

Debrecenben Brkovicsról már írtuk, mellette általában Mészáros Norbert játszott. Játékán már kezd a kora látszani, gyorsasága kicsit megkopott. Szatmári Csaba a tavasszal egyre többször kiszorította, talán a következő idényben már ő fog játszani.

Lenzsér Bence, Gévay Zsolt védő kettős kemény játékának is köszönhető a paksiak jó szereplése, igaz Gévay a szezonban 13 sárgalapot begyűjtött, tehát talán ő egy kicsit túlságosan is kemény volt. Mellettük mutatkozhatott be az NB I-ben Zachán Péter, aki a közeljövő egyik legjobb magyar védője lehet, ha a megfelelő ütemben fejlődik.

A mezőkövesdi védelem az őszi jó produktum után tavaszra összeomlott, pedig Hudák Dávid személyében egy kiváló középső védő áll Radványi Miklós rendelkezésére. Mellette Szeles Tamás aki az Illés Akadémia neveltje volt rendre aki lehetőséget kapott. Balogh Béla, Aleksandar Damcevski, ősszel Devecseri Szilárd kevesebb szerepet kaptak.

Az MTK-ban Grgics és Poór volt alapból a védelem tengelyében. Nem az ő hibájuk a búcsú, hiszen az MTK az egyik legkevesebb gólt kapta. A középpályán és a csatársorban adódtak a gondok. Dragan Vukmir ősszel még rendre játszott, tavaszra már háttérbe került, míg az ősszel mutatkozott be az NB I-ben Szabó Ádám, aki annál az egy meccsnél le is ragadt.

Endrődi Dávid