Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I Az év csapata: Balhátvédek

Véget ért a labdarúgó NB I 2016/17-es szezonja. A tavalyi év sikerén felbuzdulva idén is megválasztjuk a FociClub.hu Év csapatát. A nap során összegezzük posztonként, hogy ott épp ki szerepelt az elmúlt egy évben, míg este 8-kor az általunk az öt legjobbnak vélt játékos fotóját feltesszük Facebook oldalunkra, s az olvasók megválaszthatják a képeknél látható hangulatjelek segítségével, mégis kit gondolnak a legjobbnak.

balhatved

Kapusok, jobbhátvédek, középhátvédek után ma a balhátvédeket vesszük górcső alá. Nehéz dolgunk volt, mert igazából három játékos nyújtott kiváló teljesítményt egy jó közepest, s kellett találnunk még egy ötödiket. A negyedik helyezett Ferencváros kilőve, hiszen Ramirez és Sternberg egymást váltotta tavasszal ott nem volt meg a kellő meccsszám se, de igazából jó teljesítményt sem nyújtottak. A következő az ötödik Paks, ahol Szabó János csak 19 meccsen lépett pályára, de hosszas gondolkozás után, végül mellette tettünk le voksunkat, mert a másik esetleg még listára felkerülhető Ferenczi János azért jóval gyengébb éves produktumot mutatott.

Báló Tamás Paks  10/ –  6/ –
Baráth Botond Bp. Honvéd  11/ –  11/ –
Barna Szabolcs Debrecen NB II 1 / –
Bosnjak, Predrag Haladás  18/ –  11/ –
Dinjar, Marko (horvát) Mezőkövesd NB II  3/ –
Fejes András Videoton  3/ –  1/ –
Ferenczi János Debrecen  10/ 2  14/ 1
Fótyik, Dominik (szlovák) Mezőkövesd  7/ –  4/ –
Gohér Gergő Mezőkövesd  12/ 2  10/ 1
Hajdú Ádám Bp. Honvéd, Paks  13/ –  11/ 1
Hangya Szilveszter Vasas  19/ –  11/ –
Hídvégi Sándor Haladás  -/ –  2/ –
Korhut Mihály Debrecen  6/ 1 Izrael
Laczkó Zsolt Paks, Bp. Honvéd  11/ –  3/ –
Lőrincz Patrik Diósgyőr ifi  2/ –
Mohl Dávid Újpest  19/ –  13/ 1
Nemes Milán Diósgyőr  14/ –  1/ –
Németh Milán Diósgyőr  6/ – NB II
Présinger Ádám Gyirmót  18/ –  3/ –
Ramirez, Cristian (ecuadori) Ferencváros  14/ – ecuadori
Sternberg, Janek (német) Ferencváros német  11/ 1
Stopira (zöld foki szigeteki) Videoton  12/ 2  12/ 3
Szabó János Paks  11/ 1  8/ 2
Tamás Krisztián Gyirmót olasz  7/ 1
Vadnai Dániel MTK  16/ 1  13/ –
Völgyi Dániel Gyirmót, Debrecen  11/ –  -/ –

BarathBotond629nso.hu

Baráth Botond a bajnokság nagy részében középen játszott, hiszen a Honvéd három középső védős felállást gyakorolt, s mellette volt egy baloldali felfutó, aki többé kevésbé Holender Filip volt. Úgy gondoltuk, hogy védők között azért inkább egy védőt jelöljünk. Baráth 22 bajnokin kapott szerepet. Kemény, megbízható játékát már évek óta ismerjük. Nagy szerepet játszott a Honvéd bajnoki címében, a védelem biztos pontja volt.

Predrag Bosnjak kölcsönbe megy. - fotó: rangado.hu

rangado.hu

Bosnjak Predrag korábban a magyar válogatottban is szerepet kapott egy meccsen, az 1985-ben született bosnyák balhátvéd. 29 meccsen volt kihagyhatatlan csapatából, többé kevésbé eltiltás végett hiányzott. Ő az a játékos akiről írtam a legelején, hogy megbízható közepes teljesítményt nyújtott. Hozta a kötelezőt, csapata ezért is fért fel a hatodik helyre.

www.vasasfc.hu

www.vasasfc.hu

Hangya Szilveszter, már inkább baloldali középpályást játszott, hiszen a Vasas is a Honvédhoz hasonló három középső védős szisztémát játszotta, mellettük egy jobboldali futóval (aki többé kevésbé általában középpályás volt, Kleisz, Murka, Szivacski) míg a baloldalon Hangya robogott fel-alá hangyaszorgalommal. A válogatottban is bemutatkozó focista 30 szezonbeli bajnokin viselte a piros-kék mezt, akit egyes hírek szerint a kupadöntőn is külföldi megfigyelők lestek árgus szemekkel.

stopiranso.hu

Stopira a zöld-foki balhátvéd már hosszú évek óta biztos pontja a Videoton védelmének baloldalának. Két évvel ezelőtt majdnem távozott, de miután vezetőség váltás lett, Kovács Zoltán első dolga az volt, hogy meggyőzze Stopirát a maradásról. Az idei szezonban 24 NB I-es meccsen 5 gólt ért. Balhátvédként ez megsüvegelendő teljesítmény.

maxresdefaultyoutube.com

Szabó János, azért került be az ötösbe, mert tényleg nem találtunk nálánál jobb produkciót bemutató baloldali védőjátékost. Szabó biztos pontja volt csapatának, mikor éppen nem küzdött sérüléssel. 19 meccsét 3 góllal spékelte, végül ezért tudott jelölt lenni.

A többiek:

A Fradinál a védelemben egész szezonban gondok voltak. Ősszel Ramirez már nem ugyanazt a játékot mutatta, mint korábban, végül télen 14 meccsel a lábában el is adták Oroszországba. A helyére érkező Sternberg többször bizonytalan volt, erőnléti lemaradással küzdött, igaz az látható rajta, hogy képzett focista. Talán nyáron utoléri magát, s akkor megtudjuk milyen játékos is ő. Az Újpest – szurkolók céltáblája pont a balhátvéd Mohl Dávid volt, akinek több hibáját is felrótták, láthattunk mi is olyan meccset, mikor az ellenfélhez passzolt s abból gól lett. Nem véletlen, hogy tervezik erre a posztra is focista igazolását, az egyik jelölt a gyirmóti Tamás Krisztián, aki jól játszott tavasszal, de csak hét meccsen tudták bevetni sérülései végett. Debrecenben Ferenczi János hozta a közepest, igaz legemlékezetesebb jelenete az volt, mikor az utolsó előtti fordulóban Danilovics megfojtogatta. Mezőkövesden Gohér Gergő hozta a közepest 22 meccsen 3 gólig jutott, mögötte Fótyik és Dinjar elvétve kaptak szerepet, az előbbit többször inkább középen vetette be az aktuális edző. Diósgyőrben Nemes Milán volt sokáig a biztos pont, az edzőváltás után viszont kikerült. Vitelki Zoltán kipróbálta a szintén ifjú Lőrincz Patrikot, de Bódog Tamás érkezése után inkább a középső védőként játszó Tamás Márkra bízta a védelem baloldalát. Az MTK-nál végig Vadnai Dániel játszott, ugyanazt tudom leírni róla is, mint a többi védőről, nem a védelem miatt estek ki a kék-fehérek. Gyirmótnál Présinger Ádám sokáig biztos pont volt, majd tavasszal Tamás Krisztián, mikor pedig Tamás sérült volt többször Szegi Vince is megfordult a védelem baloldalán.

Endrődi Dávid