Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Álomcsapat, avagy klasszis játékosok, akik nem nyertek BL-t!

Mint ismert, a futball világában megannyi világklasszis labdarúgóról beszélhetünk, akik pályafutásuk során nem tudták megnyerni a legrangosabb európai kupasorozatot, azaz a Bajnokok Ligáját. Nos, a Sky Sports összeállított egy álomcsapatot tizenegy ilyen játékosból, akik közül néhányuknak adott esetben még sikerülhet elhódítani a BL-trófeát, mivel jelenleg is aktívak… 

skysports-champions-league-xi_3970279

Nos, mielőtt jobban részletnénk ezen futballisták pályafutását, természetesen előtte leszögezhetjük azt, hogy annak ellenére, hogy nem nyertek Bajnokok Ligáját (három futballista esetében ugyebár arról is beszélhetünk, eddig nem hódították el), semmivel sem kevesebbek, hiszen egytől egyig világklasszisok, s rengeteg futballszerető ember szimpátiáját nyerték el…

Giangluigi Buffon: A 39 esztendős olasz hálóőr pályafutása eddigi szakaszában megannyi sikert ért már el, hiszen a Parmával nyert Olasz Kupát és UEFA-kupát, míg a Juventus tagjaként előbbi kupasorozatot három alkalommal gyűjtötte be, a bajnokságban pedig nyolcszor végzett az élen társaival. Emellett az olasz válogatottal volt Világbajnok, míg a 2012-es Európa-bajnokságon döntőt játszhatott. Buffon tehát rengeteg trófeát hódított már el karrierje során, viszont a Bajnokok Ligáját ezidáig nem tudta. A világklasszis portás 2003-ban, 2015-ben és most 2017-ben is bejutott a legrangosabb európai kupafináléba, azonban mindháromszor vesztesen hagyhatta el a pályát…

Lilian Thuram: A legendás francia hátvéd szép karriert tudhat maga mögött, hiszen nyert többek között olasz bajnoki címet, Francia Kupát, UEFA-kupát és Olasz Kupát is. A válogatottal szintén fantasztikus sikereket ért el, 1998-ban a Vb-t, 2000-ben pedig az Eb-t nyerte el a francia nemzeti csapat tagjaként. Karrierje során csupán egyszer játszhatott a Bajnokok Ligája döntőjében, egész pontos 2003-ban az AC Milan ellen. Ezen kívül az elődöntőig többször is eljutott adott csapatával. 

Lothar Matthaus: Az egykoron kiváló, s mellette aranylabdás német labdarúgó karrierje során nyert többek között hét német bajnoki, és egy olasz bajnoki címet, három Német Kupát illetve két UEFA-kupát is. A német válogatott tagjaként 1980-ban Eb-t, 1990-ben pedig Vb-t nyert. Matthaus tehát megannyi trófeát gyűjtött be pályafutása során, viszont a BEK-et/BL-t neki sem sikerült. Karrierje során kétszer léphetett pályára a legrangosabb európai kupasorozatot döntőjében, először 1987-ben, másodszorra pedig 1999-ben, a fináléban mindkét alkalommal a Bayern München színeiben rúgta a bőrt. 

Fabio Cannavaro: A legendás olasz hátvéd pályafutása során nyert többek között két alkalommal spanyol bajnoki címet, ugyan ennyiszer Olasz Kupát illetve egyszer UEFA-kupát is. Az olasz válogatott tagjaként 2000-es Eb-ezüstérmet szerzett, míg 2006-ban Vb-t nyert társaival, ráadásul ebben az esztendőben neki ítélték oda az aranylabdát. A Bajnokok Ligája döntőjébe soha sem léphetett pályára, az esetleges győzelemre a legnagyobb esélye 2003-ban volt az Inter színeiben, amikor is társaival az elődöntőig jutott.  

Patrick Vieira: A legendás francia középpályás karrierje során nyert többek között három alkalommal angol, s ugyan ennyiszer olasz bajnoki címet, négy alkalommal pedig FA-kupát. A francia nemzeti csapat tagjaként 1998-ban Vb-t, 2000-ben pedig Eb-t nyert. Bajnokok Ligája döntőben soha sem léphetett pályára. 

Michael Ballack: A legendás német középpályás szép karriert futott be, hiszen nyert többek között négy német, s egy angol bajnoki címet, a Német Kupát és az FA-kupát pedig egyaránt három-három alkalommal gyűjtötte be adott csapatában. A német válogatott tagjaként szintén ért el jelentősebb eredményeket, 2002-ben Vb-ezüstérmet, 2008-ban pedig Eb-ezüstérmet szerzett. Pályafutása során két komoly lehetősége is volt arra, hogy magasba emelhesse a Bajnokok Ligája trófeáját, 2002-ben a Leverkusen futballistájaként, 2008-ban a Chelsea labdarúgójaként játszhatott döntőt.

Cesc Fabregas: A még mindig aktív spanyol középpályás karrierje során ezidáig nyert többek között két alkalommal angol, míg egyszer spanyol bajnoki címet, illetve FA-kupát és Király Kupát egyszer-egyszer hódította el társaival. A spanyol labdarúgó-válogatottal pedig 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnok lett, míg 2010-ben pedig Világbajnok. A Bajnokok Ligája döntőjében eddig egy alkalommal léphetett pályára, még 2006-ban az Arsenal futballistájaként. 

Francesco Totti: Az ugyebár nemrég visszavonult legendás olasz támadó karrierje során volt olasz bajnok, kétszer pedig az Olasz Kupát hódította el társaival. Az olasz válogatott tagjaként a 2000-es Európa-bajnokságon ezüstérmet gyűjtött be, 2006-ban Világbajnok lett. BL-döntőben soha sem léphetett pályára az AS Róma futballistájaként, s a finálé közelébe se igazán került a “farkasok” színeiben. 

Dennis Bergkamp: A legendás holland labdarúgó karrierje során nyert többek között három angol, s egy holland bajnoki címet, az FA-kupát négy, a Holland Kupát két alkalommal hódította el, míg az UEFA-kupát kétszer is begyűjtötte társaival. A holland nemzeti csapat élén nem túl sok babér termet neki, de 1-2 szebbnek mondható eredményt értek el,  az 1998-as Vb-n a negyedik helyen végzett a válogatottal, míg a 2000-es Eb-n az elődöntőig jutottak. Legnagyobb sansza arra, hogy magasba emelhesse a Bajnokok Ligája trófeát 2006-ban volt meg a számára, a döntőben nem lépett pályára, végig a padról figyelte társait. 

Ronaldo: A legendás brazil, s egyben kétszeres aranylabda-nyertes támadó karrierje során nyert többek között két spanyol bajnoki címet, egy-egy Holland és Király Kupát, míg a KEK-et és az UEFA-kupát szintén ennyiszer hódította el társaival. A válogatottal is komoly sikereket ért el, 1994-ben és 2002-ben Világbajnok lett a brazil nemzeti csapat tagjaként, 1997-ben és 1999-ben pedig a Copa Americát hódították el. Ronaldo 2007-ben magasba emelhette volna a Bajnokok Ligája serlegét az AC Milan tagjaként, ha előtte nem a Real Madrid futballistájaként rúgja a bőrt, mivel ugyebár a “királyi gárda” színeiben pályára lépett a BL-ben, így a milánói gárdában nem juthatott szóhoz.

Zlatan Ibrahimovic: A még mindig aktív svéd támadó karrierje során rengeteg különböző trófeát gyűjtött már be adott csapataival, négyszeres olasz, és francia, kétszeres holland, s egyszeres spanyol bajnoknak, háromszoros Francia Kupa, illetve egyszeres Holland Kupa és egyszeres Európa-liga győztesnek vallhatja magát többek között. Ibrahimovic karrierje során egyszer se léphetett pályára eddig a Bajnokok Ligája döntőjében, balszerencséjére 2009-ben, mikor eligazolt az Intertől, 2010-ben a milánói csapat megnyerte a finálét, mikor 2010-ben a Barca kölcsönadta az AC Milanhoz, 2011-ben a katalán gárda elhódította a trófeát.