Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Írország és Hollandia is lefocizta ellenfelét; luxemburgi rekord! – videóval

Tegnap este Írország és Hollandia is pályán volt a nagyobb európai válogatottak közül, melyek a vb-selejtezőkre készültek. Az írek Uruguayt fogadták, míg a hollandok ismét afrikai ellenféllel mérkőztek meg. A vége mindkét esetben sima hazai győzelem lett, de Hollandia sikere inkább már a hengerlés kategóriába sorolható. Ezzel együtt Luxemburg válogatottja hosszú idő után tudott újra nyerni, ráadásul esélyesebb ellenféllel szemben sikerült ezt összehozni!

IMG_20170605_041927

Írország Uruguay legyőzését ünnepelhette hazai pályán (forrás: twitter.com/FAIreland)

Az írek legutóbb Mexikó ellen kaptak ki New Jersey-ben a felkészülés során pár nappal ezelőtt 3-1-re, most viszont ugyanilyen arányban győztek! Az első félidő döntetlen lett, de vezetett Írország a 27. perctől, a félidő hajrájához közeledve viszont egalizált a dél-amerikai ország válogatottja.

A fordulás után jött meg az áttörés az írek részéről, akik kettőt tudtak még lőni, míg Uruguay egyet sem. A 77. percre már ki is alakult a végeredmény, melyet a három minutummal korábban pályára lépő McClean alakított ki.

IMG_20170605_041959

Az uruguayiak Cavanit (balra), azaz kulcsemberüket veszítették el sérülés miatt kevesebb, mint negyedórányi játék után (forrás: twitter.com/FAIreland)

Plusz infó
• Uruguay egyik kulcsembere, a PSG-ben szereplő Cavani a 13. percig bírt játszani, ugyanis egy rossz mozdulat után lesérült, és le kellett cserélni.

• Írország legközelebb jövő vasárnap lép pályára, amikor is Ausztria ellen vív vb-selejtezőt szintén hazai környezetben.

Írország – Uruguay • 3-1 (1-1)
Helyszín: AVIVA Stadion, Dublin
Gólszerzők: Walters (27.), Christie (51)., McClean (77.), ill. Gimenez (38.)

https://youtu.be/GfSohiBow0s


IMG_20170605_045228

Veltman (balra) duplával vette ki részét a hollandok ötgólos sikeréből (forrás: twitter.com/OnsOranje)

Hollandia is újra megmérettetett az elmúlt este során: az Oranje újfent afrikai válogatott ellen játszott barátságos meccset, ezúttal Elefántcsontpart lett az áldozat, szó szerint. A hollandok simán átgázoltak mostani ellenfelükön, maguk mögött hagyva a Marokkó elleni (2-1) szoros győzelmet.

Az első játékrészben már hárommal mentek a hollandok – Veltman duplázott, Robben pedig tizenegyesből volt eredményes előbbi két gólja között. A fordulás után betalált még Klaassen és Janssen, ezzel pedig megsemmisítő, 5-0-s vereséget mért Elefántcsontpartra a holland válogatott.

Plusz infó
• Sneijder a hollandoknál a második félidőben került becserélése, s ezzel a középpályás beállította Edwin van der Saar 130. válogatottsági rekordját.

• A hollandok következő meccsén is borítékolható a siker, ugyanis az Oranje Luxemburgot fogadja majd vb-selejtező során.

Hollandia – Elefántcsontpart • 5-0 (3-0)
Helyszín: De Kuip, Rotterdam
Gólszerzők: Veltman (13., 36.), Robben (32. – büntetőből), Klaassen (69.), Janssen (75.) ill.

https://youtu.be/8ogsWWIZRI4


Az elmúlt este még egy nagy meglepetést tartogatott. Luxemburg a nála sokkal esélyebb Albániát látta vendégül barátságos mérkőzés keretein belül.

A hazaiak másfél év után tudtak győzni, ugyanis egy góllal, 2-1-re múltak felül mostani ellenfelüket! A végeredményt már a luxemburgiak a 75. percben állították be, megfordítva ezzel az eredményt is, ugyanis az albánok vezettek.

Luxemburg – Albánia • 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Turpel (63.), Malget (75.), ill. Roshi (53.)

https://youtu.be/3CztJL0fPhM


További felkészülési mérkőzések eredményei tegnapról

Örményország – Saint Kitts és Nevis • 5-0 (3-0)
Togo – Comoros • 2-0 (1-0)
Montenegró – Irán • 1-2 (1-1)

Nagy Dávid