Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Három gólos vereség az oroszoktól – VIDEÓVAL

Magyarország – Oroszország barátságos meccset rendeztek a Groupamában. Bernd Storck a meccs előtt lemondott több fontos láncszeméről, többen sérüléssel is küzdtek, ezért meglehetősen tartalékos magyar csapat lépett pályára. A szurkolók jó része már előre el is könyvelte, hogy ebből nagy zakó is lehet, de volt aki bízott a csapatban, s abban, hogy a szövetségi kapitány megint talál pár értékes gyémántot.

18881748_1598656713498648_2203096394111592844_nmlsz.hu

Bernd Storck kezdőcsapatában Márkvárt Dávid a Puskás Akadémia NB II-es csapatának középpályása és Eppel Márton az NB I gólkirálya újoncként kapott helyet, de Hangya Szilveszter korábbi egy válogatottságával sem ostromolja egyelőre Király Gábor csúcsát.

A meccs elején támadólag lépett fel a magyar csapat, Dzsudzsák 32 méteres szabadrúgása alig kerülte el a jobb felső sarkot. A 14.percben Stieber indult meg a bal oldalon, lövése után viszont Akinfejev könnyedén hárított. Az első húsz perc a magyar csapaté volt, aztán egy figyelmetlenség miatt hirtelen hátrányba kerültünk. Fjodor Szmolov iramodott meg nagy lendülettel a magyar kapu felé előbb a becsúszó Kádár mellett tolta el a labdát, majd Márkvártot is befűzte, végül 16 méterről belsővel a jobb alsóba passzolta a labdát. (0-1) Szmolov egyébként a Krasznodar csatára, ahol a korábbi Fradista ecuadori balhátvéd Cristian Ramirez a csapattársa. Emellett a legutóbbi két idény gólkirálya is, s egykor Dzsudzsák Balázs csapattársa volt a Dinamo Moszkvában. A 29.percben Stiebert lőtt távolról, de a felső kapufa felett ment ki a labdája. A 31.percben Kalmár gurította vissza a labdát Dzsudzsáknak, aki egy igazítás után 17 méterről lőtt, a bal lábas kísérlete azonban kevéssel, de elsuhant a bal oldali kapufa mellett. A 40.percben magyar gól, de sajnos rossz kapuban! Szamedov jobb oldali szöglete után Buharov fejelt közelről, majd Eppel Márton hátára, az NB I gólkirályáról pedig a kapuban kötött ki a labda. Hát nem ilyen bemutatkozásról álmodott a csatár.  A hátralévő öt perc szépen lecsengett, s a magyar csapat a meccs elején hiába játszott jobban az ellenfelénél, két óriási hiba következtében kétgólos hátrányba kerültünk.

A szünetben további rutintalan játékosokat küldött be Storck kapitány. Lehívta Kádár Tamást, Hangya Szilvesztert és Kalmár Zsoltot, s helyükre az újonc Kleisz Márkot, s az egy válogatottsággal rendelkező Sallai Rolandot és Vinicius Paulót vetette be. Az 52.percben közel voltunk a szépítéshez. Dzsudzsák bal oldali szabadrúgása után Lang ugrott fel jó ütemben, de fejese elment a jobb oldali kapufa mellett. A 67.percben Sallai lőtt, de lökete bőven elkerülte az orosz kaput. A 70.percben két gyenge szezont futó játékost is bevetett Bernd Storck, Kleinheisler a Fradiba s tudott mindig beférni, míg Balogh Norbert másfél éves olaszországi pályafutása eddig igazolta amit kiszerződésekor írtunk… Korai volt… A 75.percben Gyurcsó Ádám Stieber Zoltán helyére állt be. A 77.percben Balogh megmutatta, hogy azért tud küzdeni. Klineheisler finom passza után becsúszott így Akinfejev nem tudta megfogni (igaz az orosz kapus érdekesen nyúlt a labda irányába, biztos volt benne, hogy megszerzi) a gólvonalról egy orosz védő viszont mentett. A 81.percben Golovin egy szép cselt csinált meg a magyar tizenhatos előtt, így elküldte őrzőjét gyufáért, lövését Gulácsi előre vetődve védte. A 90j.percben egy félpályás bedobásnál nem figyeltek jól védőink, az oroszok meglódultak a kapu irányába, Poloz kapura lőtt, még egy becsúszó védő beleért s megszületett a harmadik orosz találat. Több gól már nem esett. Az oroszok így három nullra nyertek, megfelelően felkészültek a Konfederációs kupára. Míg a mieink pénteken Andorra ellen búcsúztatják a 2016/17-es futball idényt.

https://www.youtube.com/watch?v=mMePjTZleBM

https://www.youtube.com/watch?v=I5miv4nAI54

Magyarország – Oroszország 0-3 (0-2)
Gólszerzők: – ill. Szmolov (20.p), Eppel (öngól 40.p), Poloz (90.p)
Sárga lapok: Márkvárt (66.p), Kleinheisler (80.p) ill. Vaszin (38.p)

Magyarország: Gulácsi – Bese, Lang, Kádár (Vinicius szünetben), Hangya (Kleisz szünetben) – Márkvárt, Nagy Á. – Dzsudzsák (Kleinheisler 70.p), Kalmár (Sallai szünetben), Stieber (Gyurcsó 75.p) – Eppel (Balogh N. 70.p)
Oroszország: Akinfejev – Vaszin, Kudrjasov, Dzsikija (Siskin 80.p), Zsirkov (Taraszkov 88.p) – Szamedov (Szmolnyikov 77.p), Zobnyin (Jerohin 34.p), Glusakov, Golovin – Szmolov (Mirancsuk 85.p), Buharov (Poloz 63.p)

Endrődi Dávid