Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Otigbát eladta a Heerenveen

A holland Heerenveen hivatalos weboldalát tette közhírré, hogy eladta Otigba Kennethet a Ferencvárosnak. Már a mai napon a FociClub.hu is beszámolt róla, hogy egy helyi újság kész tényként közölte már a magyar utánpótlás válogatott védő távozását, s mostanra az eladó klub is beszámolt róla. A Fradi egyelőre még nem adott hírt az új igazolásról.

otigba(1) HeerenvennA Heerenveen hivatalos weboldalán megjelent már a hír, hogy a Fradiba igazol a védő.

A 24 éves Otigba régóta szerepel a Ferencváros kiszemeltjei között, ám a korábbi években nem sikerült megegyezni az átigazolásáról a holland csapattal. Otigba a most befejeződött idényben nem a Heerenveennél, hanem a török első osztályú Kasimpasában szerepelt kölcsönben.

Otigba korábban a magyar utánpótlás válogatottban játszott hatszor, de felnőttként a nigériai színeket szeretné képviselni, igaz egyelőre az afrikai földrész válogatottjának szövetségi kapitány nem hívta be a magyar anyától és nigériai apától származó középhátvédet. Otigba pályafutása Gyuláról indult majd Békéscsabáról került ki Hollandiába. A Heerenveenben a holland első osztályban 82 meccsen 8 gólt szerzett, a török élvonalban 15 bajnokin 1-et. A transfermarkt.de becslése szerint másfél-millió euró az értéke, szerződése pedig jövő nyárig kötötte a hollandokhoz.

Endrődi Dávid