Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lebőgtek a fiaink Andorrában

Ahogy előre jeleztük Kádár Tamás sérülés miatt nem vállalhatta a játékot, s, mint kiderült az általunk a kezdőbe várt Elek Ákos nem utazott el a válogatottal Andorrába, Bernd Storck a Puskás Akadémia ifjú hátvédjét Tóth Bencét jelölte a kezdőcsapatába. Nagy Dominik sem kezdett helyette Stieber Zoltán futott ki a gyepre.

mlsz twitterMLSZ Twitter

A 10.perc végén Gyurcsó Ádám végezte el a tizenhatos előteréből a Dzsudzsák elleni szabálytalanság után lefújt szabadrúgást, de labdája a kapu felett hagyta el a játékteret. A 12.minutumban Dzsudzsák indította Eppelt, a csatár hagyta, hogy a feje felett átpattanjon a labda, s így már nem volt jó neki, a kapus megszerezte. A 20.percben kényszerű cserét kellett végrehajtani, Stieber Zoltán meghúzódott helyére Nagy Dominik állt. A csere után óriási andorrai lehetőség volt, Pujol lőtt, de a magyar védők önfeláldozóan vetődtek a labda elé. A 25.percben Andorra lakossága egy emberként ugrott fel, miután megszerezték a vezetést. A selejtezőkben ez volt a második. A félpályánál elveszített magyar labda után meglódultak a jobb oldalon, a játékszer talán elhagyta a játékteret is, de a bíró nem vette észre, beadásra Rebés érkezett, Bese és Vinicius lemaradt, Gulácsi is csak nézte, amint a labda a hosszú sarokba vágódott. A 30.percben egy szép támadásé végén Tóth Bence passzolt Eppelnek, ő a jobb sarkot célozta meg, de Gomes vetődve védett. Próbálkoztak a magyar fiúk, de kevés sikerrel. A játék akadozott, a hétfői oroszok elleni játéknál is jóval gyengébbet produkáltak fiaink. A szünetben így óriási meglepetésre andorrai vezetéssel vonulhattak be a csapatok az öltözőbe.

a csapatt mlszŐk a jövő csapata? (mlsz.hu)

Az 55.percben volt az első veszélyesebb magyar lehetőség, mikor is a védők ügyetlenségének hála a felső kapufáról pattant szögletre a labda. Érdekes volt a sarokrúgást nézni, mikor is pár percig Dzsudzsák azon veszekedett társaival, hogy nem helyezkedtek jól. Majd a korner felszabadítása után Dzsudzsák gyűjtötte be a lasztit, tolt rajta párat végül lőtt, de elkerülte a kaput. A helyzet után Balogh Norbert váltotta Lang Ádámot, így végül védő helyett csatár állt be. Az 59.percben A 60.percben Balogh gyenge lövését könnyedén védte Gomes. A 63.percben Nagy Dominik lőtt, de a kapus szögletre öklözte. A 71.percben Sallai érkezett Gyurcsó Ádám helyére, így elmondható, hogy Puskás Akadémia nevelés helyére másik Puskás Akadémia tanonc állt. S mivel Tóth Bence és Kleinheisler személyében is két felcsúti nebuló volt a pályán, látható volt, hogy nem csak 30 feletti játékosok fordultak meg az NB I-es újoncnál.  A 78.percben egy jobbról érkező bedobást Dzsudzsák kiszorítva átvett, majd lőtt, végül Gomes óriásit védve szögletre mentett. A 83.percben Dzsudzsák kapott nagyszerű labdát a tizenhatoson belül, de Gomes kivetődött elé az ötösön, s nagyot védett. Próbálkozott – próbálkozott a magyar csapat, de kevés sikerrel, a spanyol ötödosztályban szereplő játékosok ellen. Azért mikor az ember végiggondolja azt, hogy a focistáink akik ma pályára léptek külföldi profi bajnokságokban játszanak, míg a magyar a német Bundesligában, a francia első és másodosztályban, a lengyel élvonalban. Hiányzott viszont a kreativitás a középpályáról Gera Zoltán személyében. Elől Eppel nem tudta Szalait pótolni, a védelemben Vinicius Guzmicsot, tehát amint látható volt a fiaink már nyaraltak.

Tavaly nyáron indult az utazás, mely egész ősszel kitartott, mostanra viszont elmúlt. Bernd Storck építeni kezdte a jövő csapatát, de úgy néz ki, hogy nem a megfelelő focistákkal. Óriási leégés után, ősszel folytatódnak a vb-selejtezők. Játsszunk még Svájcban, jönnek a Portugálok is, ennél sokkal jobb játékra lesz szükség, hogy egyáltalán ne szenvedjünk óriási vereséget. Tavaly nyáron mindenki a válogatottunkat ünnepelte, most pedig a válogatott mez levételét követelték tőlük.

Andorra – Magyarország 1-0 (1-0)
Andorra la Vella, Nemzeti Stadion, vezette: Kalogeropulosz (görög)
Gólszerzők: – ill. Rebés (25.p)
Sárgalapok: Aláez (26.p), Pujol (29.p), Rebés (37.p), Rubio (61.p) ill. Bese (46.p)

Andorra: J. Gomes – C. Rubio, Llovera, Lima, San Nicolás – Vales, Rebés – Clemente (Rierra 82.p), Pujol (Ayala 89.p), A. Martínez  – Aláez (Maneiro 67.p) Szövetségi kapitány: Koldo Álvarez
Magyarország: Gulácsi – Bese, Vinícus, Lang (Balogh N. 57.p), Tóth B. – Nagy Á., Kleinheisler – Stieber Z. (Nagy D.20.p), Dzsudzsák,  Gyurcsó (Sallai 71.p) – Eppel. Szövetségi kapitány: Bernd Storck

Endrődi Dávid