Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: USA és Mexikó is könnyedén nyert – videóval

Mára virradó hajnalban a közép-amerikai és karibi zónában (CONCACAF) zajlottak világbajnoki selejtezők. Pályán voltak a nagyágyúk, azaz az Egyesült Államok, valamint Mexikó nemzeti csapatai – mindkét fél hozta is a kötelezőt. A jenkik góljait a Dortmund fiatal csillaga, Pulisic szerezte! Costa Rica is szerepelt, viszont nem bírt el soros, kellemetlen ellenfelével.

20170608 MNT v TRI Yedlin Pulisic Bradley

A 18 esztendős Pulisic (10-esben) volt USA ásza! (forrás: ussoccer.com)

Már az első félidőben irányított USA Trinidad & Tobago válogatottja ellen, ahogy azt várni lehetett. A gól azonban csak a második félidő elején jött össze először az amerikaiaknak – az 52. percben a 18 éves Pulisic villant! A Borussia Dortmund alkalmazásában álló játékos, aki a jenkik 10-ese, közelről vágta be Yedlin nagyszerű labdáját (1-0)! Tíz percet kellett várni az újabb Pulisic-találatra ezután! A tehetséges labdarúgó Altidore kiugratása után szerzett szép találatával duplázott, s egyben már a végeredményt is beállította (2-0)!

Ezzel a sikerével már a harmadik, biztos vb-szereplést jelentő helyre ugrott fel USA, azonban vasárnapra virradóan jön a nagy rangadó Mexikó ellen, ami sok mindenről dönthet!

USA – Trinidad & Tobago • 2-0 (0-0)
Helyszín: Dick’s Sporting Goods Park – 19.188 néző
Gólszerzők: Pulisic (52., 62.), ill.

https://youtu.be/ZpQQ6nDYfJo


A mexikóiak is hazai környezetben hangolódhattak a hétvégi, jenkik elleni rangadóra. Tették ezt úgy, hogy kötelező meccset kellett hozniuk Honduras ellen. Ez nem is okozott Mexikó válogatottjának gondot! A hazai kapu végig nem forgott veszélyben, Honduras egyszer sem találta el azt! Viszont a vendégek a 35. percben kerültek először hátrányba, amikor is dos Santos passzából Osvaldo volt eredményes (1-0). A fordulást követően jött még két mexikói gól, hogy biztos legyen a siker. Gyors egymásutánban estek a találatok – az 56. percben dos Santos helyére beküldött Lozano a 63. minutumban, majd Jimenez a 66.-ban volt eredményes, ezzel beállítva a háromgólos hazai győzelmet (3-0)!

Győzelmével Mexikó megerősítette vezető helyét a világbajnoki-selejtezős tabellán, és jó előjelekkel várhatja az USA elleni rangadót.

Mexikó – Honduras • 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Osvaldo (35.), Lozano (63.), Jimenez (66.), ill.


Pályán volt még Costa Rica is, melynek ellenfele Panama volt. A vendégek eléggé kellemetlen ellenfélnek bizonyultak már többszörösen a vb-selejtezők során, és a hazaiak nem is tudták hozni az elvárt sikert. A vége gólnélküli döntetlen lett, úgy, hogy Costa Rica az 54. perctől kezdve kiállítás miatt emberhátrányban játszott. A hazaiak így is sokkal jobbak voltak a játék minden elemében, de nem sikerült otthon tartaniuk a három pontot.

Costa Rica jelenleg a 2. helyen áll, egy ponttal megelőzve USA-t, míg Panama a 4., pótselejtezős pozíciót foglalja el, csupán egy ponttal elmaradva az Egyesült Államok válogatottjától.

Costa Rica – Panama • 0-0
Kiállítás: Gonzalez (54.), ill.


A világbajnoki selejtező állása a CONCACAF-zónában

IMG_20170609_084425

Nagy Dávid