Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb saját nevelésű játékos lilában

Alaposan átalakul a nyári átigazolási időszakban az Újpest labdarúgó csapata. Eleddig Zsótér Donátot, Novothny Somát, Mijusko Bojovicot, Nwobodo Obinnát, Németh Gergőt és Litauszki Róbertet szerződtették, de szombaton újabb korábbi saját nevelésű labdarúgó írt alá a lila-fehérekhez. Simon Krisztián 2014 ősze után veszi fel magára újra az újpesti szerelést. Korábban 101 NB I-es meccsen 19 gólig jutott.

ujpestfc.huSimon újra lilában (ujpestfc.hu)

Simon Krisztián 19-szer volt U19-es, 6-szor U21-es és 4-szer felnőtt válogatott. Megfordult az angol másodosztályú Wolverhampton Wanderers FC utánpótlásában, majd 2011-ben a holland Feyenoordnál 8 meccs erejéig. 2015 év elején megvásárolta az 1860 München Bundesliga II-es csapata, de sokszor sérülések hátráltatták, ezért kevés szerepet kapott csapatában. A válogatottban Pintér Attila irányítása alatt Kazahsztán ellen mutatkozott be 2014-ben, majd Dárdai Pál kapitánykodása idején Románia, Feröer és Finnország ellen jutott számára még 3 meccs. Ezután szerződött Németországba.

A müncheni szerződésével kapcsolatban a következőket mondta a csapat hivatalos weboldalának:

“Újpesten, akkor egy tényleg jó félszezont futottam, válogatott is lettem a Megyeri útról, volt lehetőség lépni egy szintet, én pedig mindenképpen ki szerettem volna próbálni magam külföldön.”

A következő idénnyel kapcsolatban pedig a következőket nyilatkozta az ujpestfc.hu-nak:

Folyamatosan egyeztetve a tulajdonossal és az edzővel az elképzelésekről, nagy célokkal érkeztem vissza. Bízom benne, hogy lesznek további jó igazolások. Úgy gondolom, jó szezonunk lehet, nagy eredményekért szeretnék küzdeni. Remélem, hogy az új igazolások – köztük én is – egy kicsit új és más szellemiséget tudnak hozni az öltözőbe.

Simon Krisztián a mai napon ünnepli 26.születésnapját! Úgyhogy sérülésmentes következő idényeket kívánunk neki!

Endrődi Dávid