Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan Marco Rossi új csapata! – HIVATALOS

Amit már régóta lehetett sejteni, az a mai napon hivatalossá vált. A Budapest Honvédot bajnoki címre vezető olasz vezetőedző, Marco Rossi két évre szóló szerződést írt alá a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Dunaszerdahellyel – számolt be róla a DAC weboldala.

2249

Az 52 esztendős olasz szakember ugyebár László Csabát váltja a Dunaszerdahely kispadján, aki bár jó munkát végzett a DAC élén, a vezetőség végül ennek ellenére sem hosszabbította meg lejáró szerződését. 

Marco Rossi játékosként olyan csapatokat járhatott meg, mint az Eintracht Frankfurt, a Sampdoria és a Torino. Labdarúgó pályafutása alatt nyert Olasz Kupát illetve Serie B-s bajnoki címet is társaival. Nos, edzői karrierje 2003-ban vette kezdetét, 2012 nyaráig csak hazájában dolgozott. Marco Rossi 2012-ben került először a Budapest Honvéd élére, az olasz szakember rögtön első évében bronzérmet nyert csapatával, a következő szezon gyengébbre sikeredett, s menesztették posztjáról. Második ciklusát 2015 februárjában kezdte meg a Honvédnál, a csapatot sikeresen bent tartotta az akkor még 16 csapatos bajnokságban, míg a 2015/2016-os idényben leginkább a középmezőnyben mozgott a fővárosi alakulat. A 2016/2017-es kiírás során pedig nem várt csodát vitt véghez, hiszen 24 év után ismét bajnoki címre vezette a Budapest Honvédot. 

Kép forrása: DAC hivatalos honlapja!