Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Átigazolási körkép: Átalakuló Ferencváros, első fecske Kispesten

Legaktívabb a Ferencváros eddig a piacon, míg a bajnok csak egy labdarúgót jelentett be. Újpesten is átalakul a keret a következő idényre.

Priskin

Nem lacafacázik a Ferencváros, amely szeretné visszaszerezni a bajnoki címet, ehhez mindent meg is tesznek a IX. kerületben, hiszen válogatott labdarúgókkal igyekeznek erősíteni. Ami már biztos, hogy Bőle Lukács, Priskin Tamás, Fernando Gorriarán aláírt, Otigba Kenneth is aláírhat a napokban. Kölcsönből térhet vissza Lovrencsics Balázs Soroksárról, így ismét együtt futballozhat testvérével, Gergővel. Ami a távozókat illeti, Jova Levente iránt többen is érdeklődnek, például a Vasas és a Nyíregyháza. Ráadásul több fiatal labdarúgó is profi szerződést kapott az elmúlt napokban. Kérdéses Hajnal Tamás és Vladan Cukic sorsa is. Előbbinek lejár a kontraktusa, míg a szerb középpályás sokadszorra tűnik úgy, hogy visszavonul.

A bajnok Honvéd egyelőre egyetlen játékost jelentett be a Mosonmagyaróvárról érkező Deák István személyében, viszont meghatározó játékosok távoztak, távozhatnak. Zsótér Donát már Újpesten jelentkezett edzésre, míg Hidi Patrikot a Vasas, Eppel Mártont az izraeli ligában szereplő Hapoel Beer-Sheva és a Maccabi Haifa csábítja. Dusan Vasiljevic-et nem marasztalja a klub, neki lejár a szerződése, míg Djordje Kamber a Puskás Akadémiában köthet ki. S ahogyan a Fradinál, Kispesten is sok fiatal került fel az első csapathoz. Ráadásul kérdés, milyen lesz a Rossi nélküli Honvéd.

Debrecenben az elmúlt idény gyengélkedése után nem csoda, ha átalakítják a keretet. A távozók közül Dusan Brkovic a Vasasba igazolhat, míg Frank Feltscher és Haris Handzic már nincs a klubnál. Az NB I legdrágább légiósa, a Portótól kölcsönbe érkező Szuk Jun-Dzsun visszatér a portugál együtteshez, Branislav Danilovic a Puskás Akadémiához, míg Osváth Attila a Vasashoz kerül vissza kölcsönszerződésük lejártával. Ami hír a Loki háza tájáról, hogy a Haladásnál kereten kívülre került Iszlai Bence, valamint a PAFC középpályása, Pekár László írhat alá a cívisvárosiakhoz.

Miskolcon nincs egyelőre nagy mozgás, mindössze a Kisvárdáról visszatérő Bacsa Patrik, valamint a Zalaegerszegre kölcsönadott Oláh Bálint szerepel az érkezők listáján. Ugyanakkor a távozók között is mindössze Georges Griffiths neve szerepel, az elefántcsontparti csatárnak lejár a szerződése, valamint Novothny Somáé, aki Újpesten folytatja pályafutását.

S ha már Újpest. A lila-fehérek sem tétlenkedtek, megszerezték Simon Krisztiánt, aki az 1860 Münchennel kiesett a Bundesliga 2-ből, így nem maradt a németeknél, ráadásul alig-alig tudott játszani folyamatos sérülései miatt. Rajta kívül a Gyirmóttól érkezett Mijusko Bojovic, hazatért Litauszki Róbert és Németh Gergő, s szerződtették a nigériai Obinna Nwobodót is. Hárman profi szerződést kaptak az ifjúságiak közül, míg a távozók listája is tekintélyes lehet. Balajcza Szabolcs már biztosan máshol folytatja, míg Kecskés Ákos az Atalantánál jelentkezik, sorsa a későbbiekben dől el. Nemanja Andric szerződése lejár, Enis Bardhit a Bundesligából, a horvát bajnokságból, valamint Ukrajnából is figyelik, sőt, a Videoton sem tett le a macedón U21-es válogatott csatárról. Lázok János iránt a Kisvárda érdeklődik, Mohl Dávid és Nagy Gábor kontraktusa szintén lejár a hónap végén.

Ami a kupadöntős, és bajnoki bronzérmes Vasast illeti, egyelőre érkezőről nem számolhatunk be, távozó viszont biztosan akad, miután Korcsmár Zsolt Dániába igazolt, Vukasin Poleksic pedig visszatért Békéscsabára. A védő mellett Kire Ristevski, Berecz Zsombor és Debreceni András is költözhet. A macedón bekket a Videoton szeretné soraiban tudni, Berecz iránt külföldi klubok érdeklődnek. Kiszemeltekben sincs hiány, ahogyan fentebb említettük, Dusan Brkovic, Hidi Patrik, Jova Levente, valamint Pekár László és Iszlai Bence szerepel a kívánságlistán.

A Videoton mindössze egyetlen labdarúgó érkezését jelentette be, Tamás Krisztián a Gyirmóttól érkezett. A kölcsönadott labdarúgók közül Lorentz Márton, Sejben Viktor, és Simon Ádám kerülhet vissza a fehérváriakhoz.

Sokan szeretnék soraikban tudni a válogatott középpályás Pekár Lászlót.

Sokan szeretnék soraikban tudni a válogatott középpályás Pekár Lászlót.

Szinte az összes kölcsönadott játékosa visszatérhet a Puskás Akadémiának, de közülük többen tovább is állhatnak, így például a legutóbbi évadban Debrecenben szereplő Branislav Danilovic újra a Lokihoz kerülhet, Pekár László iránt is nagy az érdeklődés.

Pakson nagy változás nem várható, mindössze Székely György köszönt el a klubtól, a helyére igazolnák le Verpecz Istvánt Debrecenből, a Honvéd által kölcsönadott Vernes Richárd és Hajdú Ádám is visszatérhet a fővárosba.

Jakub Brasen személyében Dunaszerdahelyről érkezett erősítés Mezőkövesdre.

Jakub Brasen személyében Dunaszerdahelyről érkezett erősítés Mezőkövesdre.

Mezőkövesden viszont szinte teljesen kicserélődhet a keret. Jakub Brasen személyében egy érkező már biztos, viszont a távozók közül leginkább a légiósok vannak túlsúlyban, valamint a kölcsönben szereplők sorsa kérdéses.

A Balmazújváros jelen pillanatban edző nélkül van, de a keretben nem is terveznek nagy változást, lévén szeretnék, ha a feljutást kiharcoló játékosok kapnák meg a lehetőséget a szereplésre.

Amit pedig a Haladás háza tájáról tudni lehet, Mészöly Géza igencsak sok játékosnak köszöni meg a munkáját, ellenben az érkezők rovatba még senki sem került, leszámítva a kölcsönből visszatérőket.

Csapatról csapatra:

Balmazújváros
Érkezők: Gazsi Tamás (Szolnok, kölcsönből vissza), Istenes Erik (Tiszaújváros, kv.), Viscsák György (Tiszaújváros, kv.)
Távozók: Heffler Norbert (Mezőkövesd, kv.)
Kiszemeltek: Takács Péter (Békéscsaba)
Távozhatnak: –

Budapest Honvéd
Érkezők: Deák István (Mosonmagyaróvár), Bobál Gergely (Zalaegerszeg, kv.), Bora György (Dorog, kv.), Fehér Imre (SZEOL SC, kv.), Varga Márkó (Kozármisleny, kv.)
Profi szerződést kötöttek: Banó-Szabó Bence, Berla Attila, Bíró Ákos, Gergényi Bence, Herjeczki Kristóf, Nemes Barna, Rózsahegyi Dominik, Stoiacovici Dávid
Távozók: Laczkó Zsolt (Paks, kv.), Zsótér Donát (St. Truiden, kv., onnan Újpest)
Távozhatnak: Hidi Patrik (Vasas), Eppel Márton (Hapoel Beer-Sheva, Maccabi Haifa – izraeliek, PAOK – görög), Djordje Kamber (Puskás AFC), Dusan Vasiljevic (lejár a kontraktusa)

Debrecen
Érkezők: –
Távozók: Frank Feltscher, Haris Handzic, Ivan Kelava (mind szabadon igazolható), Branislav Danilovic (Puskás AFC, kv.), Osváth Attila (Vasas, kv.), Szuk Hjun-Dzsun (Porto – portugál, kv.)
Kiszemeltek: Iszlai Bence (Haladás), Pekár László (Puskás AFC)
Távozhatnak: Dusan Brkovic (Vasas), Holman Dávid (Puskás AFC), Verpecz István (Paks)

Diósgyőr
Érkezők: Bacsa Patrik (Kisvárda, kv.)
Távozók: Georghes Griffiths (lejár a szerződése), Makrai Gábor (Puskás AFC, kv.), Novothny Soma (St. Truiden, kv., onnan Újpest)
Kiszemeltek: Pekár László (Puskás AFC)
Távozhatnak: –

Ferencváros
Érkezők: Priskin Tamás (FK Slovan – szlovák), Bőle Lukács (CSM Iasi – román), Fernando Gorriarán (uruguayi, River Plate – uruguayi)
Profi szerződést kötöttek: Derekas Zoltán, Gera Dávid, Kundrák Norbert, Mazzonetto Alessio, Mazzonetto Nicoló, Nagy Gábor, Novák Zsombor
Távozók: Emir Dilaver (Lech Poznan – lengyel), Michal Nalepa (Lechia Gdansk – lengyel), Florian Trinks (lejár a szerződése), Marco Djuricin (Red Bull Salzburg – osztrák, kv.), Kleinheisler László (Werder Bremen – német, kv.), Rju Szung Vu (Bayer Leverkusen – német, kv.)
Kiszemeltek: Otigba Kenneth (Heerenveen – holland)
Távozhatnak: Vladan Cukic (visszavonul ?), Hajnal Tamás (lejár a szerződése), Jova Levente (Nyíregyháza, Vasas)

Haladás
Érkezők: Angyal Zsolt (Zalaegerszeg, kv.), Lenadro Martínez (MTK Budapest, kv.), Medgyes Zoltán, Tóth Martin (mindkettő Dorog, kv.), Nagy Patrik (Sopron, kv.), Petró Balázs (Budaörs, kv.), ), Fehér Zoltán, Garda Géza, Gyürki Gergő, Soós Bence, Szellák Soma (valamennyi Sopron, kv.)
Távozók: Ezequiel Calvente (lejár a szerződése), Gajdos Zsolt, Hidvégi Sándor, Sjoerd Overgoor, Szasa Popin (mind szabadon igazolható)
Kiszemeltek: –
Távozhatnak: Iszlai Bence (Debrecen, Újpest, Vasas)

Mezőkövesd
Érkezők: Jakub Brasen (szlovák, FK DAC 1904 – szlovákiai), Heffler Norbert (Balmazújváros, kv.), Rácz Ferenc (ETO FC Győr)
Távozók: Balogh Béla, Czuczi Márton, Ulysse Diallo, Marko Dinjar, Dombó Dávid, Tarmo Kink, Orosz Márk, Tóth Bence, Lazar Veselinovic (mind lejáró szerződés), Vági
András (Paks, kv.)
Kiszemeltek: –
Távozhatnak: –

Paks
Érkezők: Kovács Gábor (Zalaegerszeg, kv.), Laczkó Zsolt (Honvéd, kv.), Vági András (Mezőkövesd, kv.)
Távozók: Székely György
Kiszemeltek: Pekár László (Puskás AFC), Verpecz István (Debrecen)
Távozhatnak: Daru Bence (Zalaegerszeg, kv.), Hajdú Ádám, Vernes Richárd (Honvéd, kv.)

Puskás Akadémia
Érkezők: –
Távozók: –
Kiszemeltek: Fazakas Géza (Sopron), Holman Dávid (Debrecen), Djordje Kamber (Honvéd), Sós Bence (Debrecen), Windecker József (Újpest)
Távozhatnak: Branislav Danilovic (Debrecen), Óvári Zsolt (Debrecen), Pekár László (Debrecen, Diósgyőr, Haladás, Paks, Vasas)

Újpest FC
Érkezők: Mijusko Bojovic (montenegrói, Gyirmót FC Győr), Litauszki Róbert (Cracovia Kraków – lengyel), Németh Gergő (Sturm Graz – osztrák), Novothny Soma (St. Truiden – belga), Zsótér Donát (St. Truiden – belga), Obinna Nwobodo (nigériai, Ebugu Rangers – nigériai), Simon Krisztián (1860 München – német)
Profi szerződést kötöttek: Németh Kristóf, Németh Árpád, Hajnal Balázs
Távozók: Balajcza Szabolcs (szabadon igazolható)
Kiszemeltek: Alassane Diallo (mali, szabadon igazolható), Iszlai Bence (Haladás), Osváth Attila (Vasas)
Távozhatnak: Kecskés Ákos (Atalanta – olasz, kv.), Nemanja Andric (lejár a szerződése), Enis Bardhi (Dortmund, Stuttgart – németek, Dinamo Zagreb – horvát, Sahtar Donyeck – ukrán, Videoton), Lázok János (Kisvárda), Mohl Dávid (szerződése lejár), Nagy Gábor (lejár a kontraktusa)

Vasas
Érkezők: Osváth Attila (Debrecen, kv.)
Távozók: Korcsmár Zsolt (FC Midtjylland – dán), Vukasin Poleksic (Békéscsaba, kv.)
Kiszemeltek: Dusan Brkovic (Debrecen), Hidi Patrik (Honvéd), Iszlai Bence (Haladás), Jova Levente (Ferencváros), Pekár László (Puskás AFC)
Távozhatnak: Berecz Zsombor (Genoa, Sassoulo, Atalanta – olaszok, Hertha BSC, Hoffenheim – németek), Debreceni András, Kire Ristevski (Videoton)

Videoton
Érkezők: Tamás Krisztián (Gyirmót FC Győr)
Távozók: –
Kiszemeltek: Enis Bardhi (Újpest), Kire Ristevski (Vasas)
Távozhatnak: –

Gavalovits Sándor