Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Ecuador és Paraguay is egygólos győzelemmel hangolt a Copára – videóval

Vasárnapról hétfőre virradóra újabb felkészülési mérkőzéseket játszottak a Copa Américára készülő válogatottak…

(Photo by Justin Casterline/Getty Images)

Az esélyesebb Ecuador az utolsó percekben szerzett góllal aratott 2-1-es győzelmet Honduras ellen a vasárnap East Hartfordban rendezett felkészülési mérkőzésen. Az ecuadoriak lendületesen kezdték a mérkőzést és már a nyolcadik percben megszerezték a vezetést Jeremy Sarmiento közeli lövése jóvoltából. Ugyan az esélyes továbbra is fölényben játszott, Honduras előtt is adódtak lehetőségek egy-egy távoli lövés formájában. Az első félóra végén a hondurasi válogatott büntetőhöz jutott, melyet Bryan Rochez magabiztosan váltott gólra. Az ecuadori mezőnyfölény ellenére az első játékrész 1-1-es döntetlennel ért véget. A fordulást követően sem változott a játék képe, a veterán E. Valencia több lehetőséget is elpuskázott, miközben Honduras legfeljebb egy-egy ellentámadás erejéig szabadult ki a saját kapuja előteréből. Végül az ecuadoriak támadásai elérték céljukat, ugyanis a 89. percben Páez bejátszásából Piero Hincapié a hálóba fejelte a győztes gólt. A vártnál nehezebb körülmények közt, de Ecuador győzelemmel melegített a csütörtökön kezdődő Copa Américára.

Ecuador – Honduras 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Sarmiento (8.), Hincapié (89.), ill. Rochez (29. – büntetőből)

 

Két Copa Américára készülő csapat egymás elleni meccsén Paraguay idegenben 1-0-ra legyőzte Panamát vasárnapra virradóra. A találkozó elején a vendégek játszottak aktívabban, de a hazaiak is bemutattak néhány ígéretes támadást, ugyanakkor a kapuk kevésszer forogtak veszélyben. Az első félidő derekánál M. Rojas bal oldali szögletét követően Gustavo Velázquez védhetetlenül fejelt a panamai kapuba. Paraguay az előny birtokában egyre magabiztosabban futballozott, több támadást vezetett és akár a szünet előtt növelhette is volna előnyét, a hazai védelem azonban biztos lábakon. A második játékrészben egyre inkább állandósult Panama fölénye, azonban a nagyobb lehetőségek rendre az Albirroja előtt adódtak, Enciso erős átlövését Mosquera kapus bravúrral védeni tudta. A meccs után végig nyílt volt, nem történt változás, így Paraguay hangolt eredményesebben a közelgő viadalra.

Panama – Paraguay 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Velázquez (25.)

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!