Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: A brazilok Ausztráliát gyűrték le könnyedén – videóval

A felkészülés jegyében ma Ausztráliában a hazaiak Brazília válogatottját látták vendégül. A Socceroos a hétvégén kezdődő oroszországi Konföderációs Kupára készülhetett már ezzel a találkozóval, míg a brazilok az argentinok ellen múltkor 1-0-ra elszenvedett vereségük után javítottak volna. Ez utóbbi össze is jött, könnyed brazil siker született Melbourneben.

Australia+v+Brazil+International+Friendly+oRxPSZ_SiISl

A brazilok ismét szárnyaltak az ausztrálok ellen (forrás: zimbio.com)

Hamarabb nagyon nem is születhetett volna meg az Ausztrália – Brazília találkozó első gólja, hiszen egy perc sem telt el, és máris előnybe került a dél-amerikai válogatott! Szép összjáték végén született a gól, melyet Giuliano szerzett Diego Souza passzát követően (0-1). Nem voltak könnyű helyzetben az ausztrálok ezúttal sem a brazilokkal szemben, hiszen a vendégek magabiztosan irányítottak mezőnyben, igaz, az első félidő végéig nem forgott veszélyben már a hazai kapu szabályos lövés nyomán, ugyanis Diego Souza egy lesgólt szerzett a 29. percben. A brazilok tehát egyszer, míg Ausztrália a szünetig egyszer sem találta el ellenfele kapuját.

A második félidőben kaput eltaláló lövése már volt egy az ausztráloknak, de a helyzetük nem javult, sőt! A 62. minutumban folytatta a gólgyártást a Selecao – ekkor a Caio által beívelt szöglet után Thiago Silva fejesével növelte előnyét Brazília (0-2). Alig telt el 13 perc, s jött az újabb vendég találat! A 75. minutumban Paulinho passza nyomán Taison szép befejezése után módosult az állás (0-3). A brazil mezőnyfölény ugyan apadt a második félidőben, ám kapura jobban veszélyesek voltak a vendégek, és helyzeteik javát be is lőttek. A legvégén Brazília sikerét az első gólnál asszisztáló Diego Souza koronázta meg, amikor Willian szögletét követően fejelt a felsőbe a hosszabbítás 3. percében (0-4)!

A végeredmény 4-0-s brazil siker az ausztrálok ellen, Brazília győzelme pedig igazából nagy meglepetést senkinek sem okozhatott. Az ausztrálok számára pedig továbbra is legyőzhetetlennek tűnik a brazil nemzeti csapat.

Ausztrália – Brazília • 0-4 (0-1)
Helyszín: Melbourne Cricket Ground
Gólszerzők: -, ill. Giuliano (1.), Thiago Silva (62.), Taison (75.), Diego Souza (90+3)

https://youtu.be/J6AT4X_2P2g

Nagy Dávid