Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A szurkolók már DÖNTÖTTEK Bernd Storck sorsáról!

A történelmi mélypontot jelentő Andorra elleni vb-selejtezős kudarc után igencsak felerősödtek azon hangok, akik szerint a szövetségi kapitánynak, Bernd Storcknak fel kellene állnia a válogatott kispadjáról. Napok óta ez képezi a fő témát a sajtóban, mi pedig kíváncsiak voltunk arra, hogy a FociClub.hu olvasói hogyan látják a kialakult helyzetet. A kérdés roppant egyszerű volt, facebook oldalunkon lehetett voksolni: Maradjon, vagy Menjen a kapitány, aki az Európa-bajnokságra vezette az általa átvett Dárdai-csapatot!?

storck (1)

A szavazás roppant sikeres volt, több ezer olvasó voksa után tudunk eredményt hirdetni. A végeredmény roppant szoros, a kérdés nagyban megosztja a magyar labdarúgás híveit, mondhatni, hogy talán még soha nem feszült ilyen mértékben megosztó téma a válogatott körül.

A válaszadók 53% gondolja úgy, hogy Bernd Storck szövetségi kapitánynak fel kellene állnia, míg 47% további bizalmat szavazna a német szakembernek

A szurkolók tehát döntöttek, de abszolút nem beszélhetünk többségi döntésről, mintsem egy éppen elbillenő mérleg nyelvéről…

Szerkesztőségünkbe érkezve a reggeli  kávé mellett főszerkesztőnk Őszi Ádám álláspontját hallgattuk meg az ügyben – “Az első és legfontosabb dolog, hogy szerintem egy szövetségi kapitány az szövetségi kapitány, és nem pedig más. Ellenben Bernd Storck további pozíciókat tölt be az MLSZ-nél, mely véleményem szerint nem egészséges modell. Bernd Storck kis túlzással lassan önmaga az MLSZ, amellett, hogy hozott magával német szakembert, szakembereket, már a fia és egyéb barátok is itt dolgoznak a magyar futball “felvirágoztatásáért”. Elterebélyesedett, mint egy mélyre nyúló, ám szerteágazó fa gyökere. Több dolog miatt is azt gondolom, hogy a kapitánynak mennie kéne, viszont ezt nagyban elkülöníteném az Andorra elleni kudarctól, mely csak egy apró cikkelye a halódó magyar labdarúgás problémáinak. A tényleges gond sokkal mélyebben keresendő! Viszont aki kinyitja a száját ebben az országban, legyen az politikai, vagy sport orientált témakör, ha negatívat szól, egyből “eltakarítják”. Ezért a többség hallgat! Pedig sokaknak van jó és véleményem szerint reális rálátása a probléma legfőbb okára, mely az utánpótlásrendszerben, a kiválasztásban és a pénzben csúcsosodik. Amíg a pénz diktál, a tehetség pedig elkallódik, ebben a mai rendszerben márpedig elkallódik, ne is várjunk mást és jobbat a magyar labdarúgástól, mint amilyen most…”