Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Costa Rica győzött, Panama ikszelt – videóval

Folytatódtak az észak-amerikai és karibi térség (CONCACAF-zóna) világbajnoki selejtezői. Ma késő hajnalban két mérkőzésre került sor. Costa Rica hazai környezetben hozta a kötelezőt, míg Panama a végén mentett pontot.

IMG_20170614_083942

A Costa Rica-iak számára összejött a kötelező győzelem (forrás: twitter.com/FIFAWorldCup)

Costa Rica jól bekezdett hazai pályán, amikor is a vendég a Trinidad és Tobago válogatottja volt. Az otthon szereplő válogatott már az első percben betalált, de 35 perccel később jött a válasz is. Végül az első félidő rendes játékidejének utolsó percében el is dőlt a selejtezőmeccs sorsa, a Costa Rica-iak Ruiz révén állították be a végeredményt, valamint tartották otthon a három pontot. A fordulás után több kapura irányuló lehetősége is volt még Costa Ricának, de ezzel már nem tudott élni a csapat. Sikerének köszönhetően a győztes nemzeti csapat Mexikótól három ponttal lemaradva a második, miközben ugyanennyivel előzi a harmadik helyezett USA-t.

Costa Rica – Trinidad és Tobago • 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Calvo (1.), Ruiz (45.), ill. Molino (35.)

https://youtu.be/3rixRTaZsAI


Panama számára is lényegében kötelező győzelem volt az elvárható hazai pályán, ám az eddig többeknek nagy falatnak bizonyuló közép-amerikai válogatotton Honduras talált fogást.

Hiába voltak végig mezőnyben és kaput eltaláló lövések terén jobbak a panamaiak, Honduras két kapura tartó próbálkozása beakadt! A vendégek már korán kezdték a gólgyártást, hiszen a 6. percben előnybe kerültek, majd a félidő végéhez közeledve egalizált Panama. A folytatásban is sikerült megszereznie újból az előnyt a hondurasiaknak, s úgy is tűnt, hogy a 65. percben lőtt gól győzelmet jelenthet az idegenben szereplő nemzeti csapatnak. Ezzel szemben a hajrában összejött a pontmentés, a vége pedig 2-2 lett. Ennek köszönhetően Panama jelenleg pótselejtezős helyen áll, két ponttal előzve mostani ellenfelét.

Panama – Honduras • 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Perez (41.), Torres (90.), ill. Quiota (6.), Elis (65.)


A világbajnoki selejtező állása a CONCACAF-zónában

IMG_20170614_081719

Nagy Dávid