Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Két játékost egyért!

Az Újpest hivatalos weboldalán található cikk szerint Tischler Patrik érkezett a csapathoz, s cserébe két focistától Balogh Balázstól és Jonathan Heristől váltak meg. A Puskás Akadémiával kötött üzlet további részletei egyelőre nem kerültek nyilvánosságra.

176432_tischler_patrikTischler Patrik Újpestre igazolt (vidi.hu)

“Ezúttal egy vérbeli befejező támadó csatlakozott lila-fehér csapatunkhoz. Tischler Patrik az élvonalba frissen feljutott Puskás Akadémia FC együttesétől igazolt hozzánk, ahol a 2016/2017-es szezonban kiválóan futballozva a másodosztályban 15 gólt szerzett, emellett a Magyar Kupa sorozatban három találkozón pályára lépve háromszor is betalált az ellenfelek kapujába. A 25 éves, 187 cm-es futballista korábban az U19-es és U21-es korosztályos válogatottakban is megfordult, előbbiben gólt is szerzett.

Patrik érkezésével két focistánktól is megváltunk, Balogh Balázs és Jonathan Heris is Felcsúton folytatják profi karrierjüket, amihez klubunk sok sikert kíván nekik!” Olvasható a klub hivatalos weboldalán.

Tischler Patrik 26 éves lesz júliusban korábban az MTK-ban nevelkedett, majd megfordult Angliában kölcsönben, később a Puskás Akadémia szerződtette, ahonnan 2016 tavaszán a Videotonhoz került kölcsönbe fél évre. Az NB I-ben eleddig 149 meccsen 49 gólt szerzett, tehát épp egy olyan játékos került a lila-fehérekhez akiből hiány volt az előző évben. Tud gólt lőni.

Balogh Balázs a Ferencvárosban nevelkedett majd Olaszországban pallérozódott. Később hazatért s Újpestre igazolt. Balogh már tavaly nyáron is szeretett volna újból külföldre szerződni, de nem sikerült neki. Az utóbbi időben tudjuk, hogy Felcsút már – már olyan, mintha a határon túl lenne, hiszen azon labdarúgók akik a határon túlra készülnek, nagy részt ott kötnek ki. Eddig 186 NB I-es meccsen 18 gólt lőtt.

Jonathan Heris szintén 27 éves, 2014 tavaszán került a Megyeri útra. Azóta 81 élvonalbeli meccsen 5 gól fűződik a nevéhez. A belga focistának magyar barátnője van, így érthető, hogy nem akarta elhagyni az országot.

A hírt egyelőre az Újpest levette weboldaláról.

Endrődi Dávid