Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester United: Íme a klub 10 legdrágább igazolása!

Mint ismert, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United hivatalosan is bejelentette az ifjú svéd válogatott hátvéd, Victor Lindelöf szerződtetését. A Benficától érkezett 22 esztendős védőért nem kis összeget pengetett ki az együttes, aki ráadásul bekerült a “vörös ördögök” valaha volt legdrágább szerzeményei közé. Nos, a Goal.com oldala ennek apropóján összeállított egy listát, mely a Manchester United tíz legdrágább igazolását tartalmazza. Nézzük tehát, hogy kikről is van szó…

le-joueur-de-manchester-united-paul-pogba-football_c6061c3039ed2c649a002cb64480bf89

Paul Pogba (89,25 millió font): A 24 esztendős francia középpályás nemcsak a Manchester United, hanem a futball történetének legdrágább igazolása. Paul Pogba ugyebár visszatérő alak volt, hiszen 2012 nyarán ugyebár a “vörös ördögök” engedték el ingyen a Juventus csapatához. A “zebrák” szépen felépítették az ifjú francia futballistát, s 1-2 éven belül olyan csapatokkal hozták hírbe, mint a Real Madrid vagy éppen a Barcelona. Nos, végül az Old Trafford-ra tért vissza Pogba. Az ő megítélése eléggé vegyes a szakértők, s futballt szerető emberek szemében. Visszatérő szezonja összességében nem sikerült rosszul, hiszen rögtön Ligakupát és Európa-ligát nyert társaival, ráadásul utóbbi kupa fináléjában gólt is szerzett. 

angel-di-maria-man-utd_3325302

Angel Di Maria (63, 75 millió font): Komoly összegért érkezett, s gyorsan ment. A Manchester United 2014 nyarán rendkívül komoly elvárásokkal igazolta le a Real Madridtól az argentin szélsőt. Nos, Di Maria biztatóan kezdett a manchesteri gárda színeiben, első mérkőzésein jó pár alkalommal eredményes volt illetve temérdek gólpasszt osztott ki. A remek forma gyorsan elillant, ráadásul közben voltak kisebb-nagyobb sérülései, és néhányszor a piros lap is elkerült a játékvezető zsebéből a számára. Röpke egy szezont követően a “vörös ördögök” túl is adtak az argentin labdarúgón, aki ugyebár azóta a Paris Saint-Germaint erősíti. 

skysports-premier-league-football-anthony-martial-manchester-united-chelsea_3815441

Anthony Martial (51 millió font): A még mindig csak 21 esztendős francia támadó tavaly nyáron csatlakozott a Manchester United csapatához. A 2015/2016-os idény folyamán szinte elképzelhetetlen volt az, hogy kimaradjon a kezdőből, több fontosabb gólja is volt, ráadásul rangadókat is képes volt eldönteni. José Mourinho érkezésével viszont rendkívül a háttérbe szorult, sokáig még az is csoda volt, ha a portugál tréner csereként beállította. Jelenlegi helyzetét tekintve, nem lenne komoly meglepetés, amennyiben idén új csapatot találna magának…

CF6D6FAA8B89498480166D0FE22A815D

Victor Lindelöf (40 millió font): Nem csalás, nem ámítás. A Manchester United frissen igazolt svéd válogatott védője a klub történetének negyedik legdrágább igazolása! A 22 esztendős Victor Lindelöf ugyebár a Benficától érkezett, nagy tehetségnek ígérkezik, a “vörös ördögök” tagjaként most valóban bebizonyíthatja, mi is rejlik benne…

Manchester United v Liverpool - Premier League

Rio Ferdinand (39, 1 millió font): Úgy gondoljuk, hogy Rio Ferdinand személyét senkinek sem kell túlságosan részletezni. Az angol úriember 2002-2014-ig volt a Manchester United meghatározó egyénisége, a “vörös ördögök” szerelését 455 tétmérkőzésen húzhatta fel magára. Nyert többek között a csapat tagjaként hat bajnoki címet és egy BL-trófeát is. 

31C9255600000578-3473669-image-a-19_1456955528664

Juan Mata (38, 02 millió font): A spanyol középpályás 2014 januárja óta tartozik a Manchester United kötelékébe. Juan Mata természetesen az elejétől fogva meghatározó embernek számít a “vörös ördögöknél”, ám tavaly nyáron nagyon úgy festet, hogy elhagyja a csapatot, mivel annak idején ugyebár pont José Mourinho üldözte el a Chelsea-től, ám ez végül nem így történt. 

veron_3

Juan Sebastian Verón (36, 21 millió font): A Manchester United 2001 nyarán a Lazio csapatától igazolt le a legendás argentin labdarúgót, aki nem mellesleg jelenleg is aktív. A “vörös ördögök” kötelékében két szezont húzott le, a csapat tagjaként 2003-ban bajnoki címet nyert, majd innen a rivális Chelsea-hez szerződött. 

skysports-henrikh-mkhitaryan-manchester-united-europa-league_3848568

Henrikh Mkhitaryan (35, 7 millió font): A Manchester United tavaly nyarán igazolta le a Borussia Dortmund csapatától. Az örmény játékos számára nem indult túl jól a szezon, hiszen a kiírás elején megsérült. Felépülése után nem igazán adódtak komolyabb gondjai. Leginkább az idény második felében nyújtott remek teljesítményt, az Európa-ligában egyértelműen a “vörös ördögök” első számú gólfelelőse volt, több fontosabb találatot is jegyzett, ráadásul a döntőben is eredményes tudott lenni. 

Dimitar_Berbatov,_Ma

Dimitar Berbatov (32, 3 millió font): A bolgár támadó 2008-2012-ig volt a Manchester United labdarúgója. Az első három szezonjában szinte kirobbanthatatlannak számított a kezdőből, majd a 2011/2012-es idényben nagy meglepetésre a háttérbe szorult, s alig-alig jutott szóhoz. A csapat tagjaként nyert többek között két bajnoki címet és egy Ligakupát is. 

58217D6DB0A4445BBE2585FA83539996

Eric Bailly (32, 3 millió font): A listát a tavaly nyáron érkező ifjú elefántcsontparti hátvéd zárja, akit ugyebár a Villarreal csapatát szerződtetett a Manchester United. Amennyiben egészséges volt vagy éppen nem eltiltását töltötte  gyakorlatilag kirobbanthatatlan volt a kezdőből. Az Európa-liga finálét az utóbbi eset miatt kellett kihagynia.