Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Két új érkező a kiesőnél

Alakul az MTK labdarúgócsapatának kerete a másodosztály rajtjára. Poór Patrik távozott a Puskás Akadémiához, többen visszatértek kölcsönből, s a mai napon Lencse László és Gengeliczki Gergő is aláírta szerződését. Várhatóan a napokban így tesz majd Balogh Béla és Bori Gábor is, így több korábbi MTK-nevelésű focista tér vissza nevelőklubjához.

mtkbudapest.huGengeliczki Gergő a védelembe érkezett (mtkbudapest.hu)

Gengeliczki Gergő a védelem tengelyébe érkezik ahonnan tegnap távozott Poór Patrik. Az előző évben itt még külföldiek kaptak szerepet, de Dragan Vukmir minden bizonnyal visszavonul, míg Mato Grgics idegenlégiósként a másodosztályban nem kaphat szerepet, ha a kék-fehérek a TAO-s pénzekből részesülni szeretnének. Gengeliczki Soroksárról érkezik, de korábban a Budapest Honvédban, a Nyíregyházában, a Mezőkövesdben és a Dunaújvárosban játszott.

Elég hamar meghoztam a döntést, hiszen patinás klubról van szó – mesélte a 24 éves védő az mtkbudapest.hu-n olvasható nyilatkozatában. Hiszem is, hogy nem sok időt fogunk a másodosztályban tölteni.

mtkbudapest.huVissza a korábbi klubba (mtkbudapest.hu)

Lencse László hét évvel ezelőtt távozott az MTK-tól, azóta több helyen is megfordult. A Videotonnal bajnoki címet nyert, de játszott Kecskeméten, Izraelben, a Puskás Akadémiánál, Újpesten is. Most Poór Patrikért cserébe visszatér nevelőklubjába, ahol a cél ugyanaz, mint korábbi csapatánál felkerülni az NB I-be.

– Sok szép évet töltöttem a Hungária körúton, itt mutatkoztam be az első osztályban, rengeteg gólt rúgtam. – idézte fel a kezdeteket Lencse László az MTK hivatalos holnapján. – Mindig is jó szívvel gondoltam vissza az itt töltött évekre, az MTK a szívem csücske.

Endrődi Dávid