Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Diósgyőr: Az NB II-es újoncnál folytatja a klublegenda – hivatalos

A hétvége nem telt eseménytelenül Miskolcon, hiszen előbb a klub szakmai struktúráját alakították át, majd bejelentették, hogy Vitelki Zoltán Kazincbarcikán lesz vezetőedző.

Vitelki Zoltán játékosokat is vihet magával Kazincbarcikára.

Vitelki Zoltán játékosokat is vihet magával Kazincbarcikára.

Kezdjük a legfrissebb hírekkel. A miskolci klub és a Kazincbarcika is bejelentette, Vitelki Zoltán felel a Merkantil Bank Liga újoncánál a szakmai munkáért. Korábban a DVTK utánpótlásában dolgozott, majd lett a felnőtt együttes pályaedzője, illetve két alkalommal megbízott vezetőedzőként is segítette szeretett csapatát. S miután a diósgyőriek több fiataljukat is kölcsönadnák, adott a lehetőség, hogy Barcikára kerüljenek. Többek között Nemes Milán, Szalóczy Dávid, Lőrincz Patrik, Boros Gábor és Szabó II. Balázs is kiköthet az NB II-be feljutó együttesnél.

Ami pedig a hétvégét illeti, Benczés Miklós az utánpótlásra fókuszál a jövőben, így Bódog Tamást nevezték ki szakmai igazgatónak, tehát ezzel még nagyobb felelősséget kap a keret kialakításához. „Sokáig kerestük a legjobb megoldást, amit végül házon belül találtunk meg, így Miklós első csapattal kapcsolatos feladatait a mai naptól Bódog Tamás veszi át, aki ezentúl szakmai igazgatóként a játékoskeret kialakításáért és a felkészítésért is felel – fogalmazott Szabó Tamás, a miskolci klub ügyvezetője. – Ezzel a döntéssel egyrészt egy kézbe kerülnek az első csapatot közvetlenül érintő feladatkörök, másrészt Miklós még több időt és energiát tud fordítani a klub, a labdarúgó-akadémia és a regionális utánpótlás képzési rendszer fejlesztésére, vagyis a DVTK sikeres jövőjének építésére.”

De nemcsak Bódog kapott új feladatot, hanem munkáját segítendő, Veréb György is, aki szakmai tanácsadóként dolgozik majd a korábbi válogatott labdarúgó mellett.

Minderre azután volt szükség, hogy az MLSZ Regionális Utánpótlás Központtá  nyilvánította a DVTK-t.

Gavalovits Sándor