Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újraválasztották Florentino Perezt a Real Madridnál

Elnökválasztás volt Real Madridnál, amelyen a korábbi elnök, Florentino Perez indult egyedül, így nem volt meglepetés, hogy őt választották meg a következő négy évre is. 

14978093082684

Forrás: Marca

Perez kihívó nélkül jelentkezett az idei elnökválasztásra, így nem volt kérdés, hogy maradni fog az elnöki székben. Ez már zsinórban a harmadik elnöksége a klubnál. 2000-ben választották meg először, amikor ígéretei között szerepelt az, hogy elhozza Luis Figót a katalán vetélytárstól, ami sikerült is neki. Ekkor kezdte el kiépíteni a Real Madridnál a “Galaktikus-korszakot”, több sztárt is a klubhoz hozott, mint Ronaldo, Zidane, Beckham vagy Owen. 2006-ban azonban több sikertelenség miatt lemondott. A második elnöksége 2009-ben kezdődött, és már a nyáron olyan neveket hozott a klubhoz, mint Cristiano Ronaldo vagy Kaka.

2009 után szintén egy kevésbé sikeres időszak következett, a nagy nevek ellenére is. Az idei szezonig csak egy bajnokságot tudott nyerni a Real Madrid, 2012-ben, a BL-trófeát pedig először csak 2014-ben tudták elhódítani, viszont az a hőn áhított “La Decima”, a “Tizedik” volt. Carlo Ancelotti elküldése egy sikertelen szezon után, illetve Rafa Benitez kinevezése miatt ismét csappant a népszerűsége, majd 2016 januárjában kinevezte egykori galaktikus játékosát, Zinedine Zidane-t vezetőedzőnek, amivel jöttek az eredmények is. A francia trénerrel még abban a szezonban megnyerték a Bajnokok Ligáját, az európai Szuperkupát és a Klubvilágbajnokságot, idén pedig címet védtek a BL-ben, és öt év után ismét sikerült megnyerniük a spanyol bajnokságot. Zidane sokat segített Pereznek, akinek ezzel teljesen biztossá vált az újabb négy éve a klub élén.