Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Konföd. Kupa: Ronaldóra nem volt ellenszere Oroszországnak! – VIDEÓVAL

A 2017-es Konföderációs Kupán folytatódtak a csoportküzdelmek, az A jelű kvartettben pedig európai derbit rendeztek, hiszen a házigazda Oroszország mérkőzött meg az Európa-bajnok Portugáliával. Az első fordulóban a portugálok szereztek kevesebb pontot, így talán elmondható volt a meccs előtt, hogy Ronaldóék számára fontosabb a három pont begyűjtése.

594a8d24c461885b538b4610Ronaldo 74. gólját szerezte a válogatottban (fotó: rt.com)

Jó iramban indult a mérkőzés, és ahhoz se kellett sok idő, hogy valamelyik csapat bevegye a másik kapuját! A 8. percben Guerreiro pazarul ívelte középre a labdát, Ronaldo az öt és feles magasságában emelkedett, és az orosz hálóba fejelt, 0-1! Hamar megadta a mérkőzés alaphangját Fernando Santos válogatottja.
Ezt követően sok helyzetet nem őrizhettünk meg emlékezetünkben, leginkább mezőnyben zajlott a játék az első húsz percben. Inkább Portugália birtokolta a labdát, melyet helyenként igencsak eldugott a szbornaja elől. A 25. percben egy vérszegény lövésig eljutott az Eb-győztes, egy szabadrúgásból Ronaldo pörkölte kapura a labdát, nem okozott gondot Akinfejevnek. A 32. minutumban is Ronaldo pillanatai következtek, csúnyán becsapta Vasint, de passz helyett kiszorított szögből bombázott, Akinfejev hárított azonban!
Az első valamire való orosz helyzetre a 41. percig kellett várni, ekkor Smolov kapta tisztán a labdát a tizenhatoson belül, ehhez képest jócskán mellé trafált. Ettől függetlenül a játékrész hajrája szinte eseménytelenül lecsorgott, így portugál vezetéssel fordultak a felek.

A második félidőben öt percet kellett várnunk az első komoly lehetőségre, ekkor André Silva fejelt remekül, de Akinfejev visszanyúlva hatalmasat védett! Az 59. percben is a portugálok veszélyeztettek, a jobbhátvéd Cédric Soares gondolt egyet, távolról rásuhintotta, ismét csak Akinfejevnek kellett hárítania. Megélénkültek persze az oroszok is, több tetszetős támadást is felrajzoltak, de a tizenhatosnál rendre belehibáztak. A 62. minutumban ismét a házigazda kapuja előtt teremtődött veszély, André Gomes kisodródva is kapu elé tudta ívelni a labdát, Ronaldo szinte üres kapura fejelhetett, ám nem találta el a ketrecet! Nemsokkal később André Silva jutott el lövésig egy kontra végén, kemény lökete épp Akinfejev kezében landolt.

Ahogy telt az idő, világossá vált, hogy Cherchesovnak támadóbbá kell varázsolnia együttesét, ha egyenlíteni szeretne. Érkezett is Poloz a bal bekk Kombarov helyére. Nagyjából húsz perccel a mérkőzés vége előtt alaposan be is szorult Portugália, egyre inkább presszionált a szbornaja. A luzitánok védelme azonban stabilan állt a lábán, Pepe és Alves rendületlenül takarítottak.
A mérkőzés hajrájára már kifogyott a szufla az oroszokból, ismét áttevődött a játék ugyanis a piros mezesek térfelére, egy fölé menő Dzhikiya-fejessel tudtak csupán veszélyeztetni. Európa bajnoka rutinosan pörgette az időt, és végül meg is nyerte az összecsapást! Ezzel az ibériaiak a továbbjutás küszöbén állnak, Oroszország azonban akár nyomás alatt is futballozhat a következő körben (a Mexikó – Új-Zéland mérkőzés eredményétől függően).

Konföderációs Kupa, A csoport – 2. forduló:

Oroszország – Portugália 0-1 (0-1)
Helyszín: Moszkva, Otkrytiye Aréna; Vezette: G. Rocchi (olasz)
Gólszerzők: Ronaldo (8.)
Sárga lapok: Glushakov (26.), Dzhikiya (72.), Samedov (76.) ill. Pepe (57.), Bernardo Silva (71.)

Oroszország: Akinfejev – Shishkin (Erokhin 46.), Dzhikiya, Vasin, Kudryashov (Bukharov 83.), Kombarov (Poloz 68.) – Glushakov, Golovin, Samedov – Zhirkov, Smolov. Szövetségi kapitány: S. Cherchesov

Portugália: Rui Patrício – Cédric, Pepe, Bruno Alves, Guerreiro (Eliseu 66.) – Bernardo Silva, William Carvalho, Adrien Silva (Danilo 82.), André Gomes – Ronaldo, André Silva (Gelson Martins 78.). Szövetségi kapitány: F. Santos

Videón Ronaldo gólja:

http://www.dailymotion.com/video/x5rj7sw_cristiano-ronaldo-goal-hd-russia-0-1-portugal-21-06-2017_sport