Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cassano: “A Realnak nem mondhatsz nemet”

Gigi Donnarumma elméletileg rövidesen elhagyhatja az AC Milant, hogy valahol máshol tegye próbára magát. Jó ötlet-e a váltás? Mi lenne az ideális választás?

Kép: Goal.com

Kép: Goal.com

Az AC Milan új tulajdonosai elég aktívnak tűnnek az átigazolási piacon, egymás után szerződtetik az új játékosokat, ráadásul tavaly akadtak bizakodásra okot adó jelek is a csapat játékában. Donnarumma helye megkérdőjelezhetetlen a kapuban és az sincs kizárva, hogy a milánóiak egy egész szép időszak elé néznek. Miért pont most lépne le a fiatal kapus?

Kvalitásait ismerve nem csoda, hogy sokan érdeklődnek iránta: többek között a Juventust, a Manchester Unitedet és a Real Madridot emelik ki a nemzetközi sajtóban, mint Donnarumma fő udvarlóit. A drukkerek véleményét jól tükrözi, hogy az U21-es Európa-bajnokságon pénzt szórtak az olasz portás kapujához, mondván csak ez érdekli őt.

Az ügyben megszólalt egy olyan játékos is, aki állt már az AC Milan és a Real Madrid alkalmazásában is: Cassano ráadásul anno nem váltotta meg a világot Madridban, így talán a nagy lehetőség árnyoldalát is jobban ismeri.

“Ha Donnarumma helyében lennék, még a Milanban maradnék egy pár évig. Jót tenne az olasz focinak, ha egy darabig még a Serie A-ban maradna. De persze az is igaz, hogy ha a Real Madrid keres, nem mondhatsz nemet.” – nyilatkozta a Sky Italiának Cassano.

A játékos ügynöke egyébként az a Mino Raiola, aki többek között Mario Balotelli ügyeit is intézi – a botrányairól híres olasz csatár most készül meghosszabbítani szerződését a Nice-el, ahol tavaly remekül teljesített. Ezzel kapcsolatban Cassano megjegyezte: “Balotellinek szép karrierje van és szerencsés, hogy egy olyan ügynök intézi az ügyeit, mint Raiola – sok pénzt tud keresni. Szerintem a Nice pont egy akkora klub, amekkorára neki most épp szüksége van.”

Hát igen. Ha jobban belegondolunk, ez a Donnarumma-üzlet legalább annyira szól Raioláról, mint magáról az érintett játékososról. Mi lehet itt a helyes lépés?