Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lyon: Benzema ajánlására érkezhet új csatár! – Sajtóhír

Az Olympique Lyon sajtóhírek szerint fontolgatja a Real Madrid csatárának, Mariano Díaznak a leigazolását.

Mariano (szemben) több játéklehetőségre vágyik (Kép: marca.com)

A Real Madriddal kapcsolatos ügyekben általában jól értesült Marcanál arról írtak, hogy az Olympique Lyon együtteséhez kerülhet a blancók támadója, Mariano. A dominikai csatár kapcsán állítólag a a spanyol fővárosban sem zárkóznak el a váltástól, hiszen szeretnék, hogy Mariano több játéklehetőséghez jusson, ugyanakkor a Marca szerint nem tisztázott még, hogy a 23 esztendős játékosról kölcsönbe, vagy végleg mondana-e le a Real.

A Marca ugyanakkor kiemeli, hogy Marianonak vannak más kérői is, köztük angol, spanyol és az Olympique Marseille személyében más francia csapatok is.

Ettől függetlenül legújabban a lyoniakkal kapcsolatban élénkült fel a “Mariano-vonal”, és állítólag a Lyon korábbi ásza, Karim Benzema is jó ajánlást tett dominikai csapattársától. A Marca és helyi francia lapok egyaránt arról írnak, hogy a Lyon elnöke, Jean-Michel Aulas kikérte Benzema véleményét Marianoról, aki a patinás francia klub saját nevelésű játékosa szerint nem kérdés, megragadná a kiugrási lehetőséget.

A legutóbbi szezonban a “királyi gárda” abszolút kiegészítő embereként 14 tétmeccsen 5 gólt és 2 gólpasszt jegyző Mariano piaci értékét a mértékadó transfermarkt.de 5 millió euróra becsüli.