Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Négyen különmunkán, aláírt a kapus

Egyelőre nincs új labdarúgó a Debrecen focicsapatánál, ráadásul négyen különmunkát is kénytelen végezni sérülés végett. A kameruni Justin Mengolo, a nigériai Chuka Derick Ogbu, Bereczki Dániel és Berdó Péter maródi. A csapattól elköszönő Verpecz István közben három éves szerződést kötött a Pakssal.

chukaChuka külön készül (dvsc.hu)

Bereczki Dániel a téli felkészülés során elszenvedett térdszalagszakadása után lábadozik, jelenleg erősítéseket végez, felépülése jól halad. Justin Mengolo még a tavaszi idényben, a Honvéd elleni mérkőzésen húzódott meg, míg kisebb sérülés miatt Chuka Derick Ogbu és Berdó Péter sem tud a csapattal edzeni. Mindhárman Dankó Mihály rehabilitációs edzővel készülnek.

Közülük a kameruni és a nigériai focistáról korábban elterjedt, hogy már nincsenek Debrecenben hiszen távoztak, ezzel szemben ezen hír másról szól. A szurkolók folyamatosan várják az új érkezőket, de a haon.hu portált a debreceni vezetők arról tájékoztatták, hogy a jövőben inkább a fiatalokban bíznak, ezért nagy igazolásokra ne is számítsanak a drukkerek. A Nagyerdőn bíznak benne, hogy a kölcsönből visszatérő Kuti Krisztián, Varga Kevin, Kinyik Ákos, Sós Bence és Takács Tamás bebizonyítja, hogy helye van a csapatban, s azon fiatalok (Barna Szabolcs, Csősz Richárd, Kórodi Nándor, Bíró Péter) akik eddig az első keret tagjai voltak, most bebizonyítják, hogy hasznára lehetnek a csapatnak. A DVSC szeretne két magyar kapust igazolni (jelenleg két ifjú Kovács Péter és Szabados István tréningezik a nagyoknál), az egyikük a héten a másik jövő héten írhat alá. Ugyancsak tervben van egy befejező csatár megszerzése, valamint egy belső védőé is, ha Dusan Brkovics mégsem marad a gárdánál. A szerb hátvéd a múlt hét péntekre ígérte először a visszatérését, most pedig hétfőre várják a klubnál. Ha nem tér vissza, akkor elképzelhető változás a középső védő pozíciójában is.

verpecz3_nagy dvscVerpecz elköszönt (dvsc.hu)

A klubtól korábban távozó Verpecz István a mai napon három éves szerződést kötött a Paks csapatával. Korábban Székely György távozott, s ezért okvetlenül szükséges volt Molnár Péternek vetélytársat találni, s így a Debrecenben tíz évet (ezen idő alatt 79 NBI-es meccsen védő) Verpecz mellett döntöttek. Télen hagyta el a klubot Kemenes Szabolcs, most pedig Székely is. Ne lepődjünk meg, ha közülük fog kikerülni a DVSC következő kapusa.

Endrődi Dávid