Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Konföd. Kupa: Portugália lett a csoportelső, Ronaldo ismét gólt szerzett – videóval

Az Oroszországban zajló Konföderációs Kupa csoportköre az utolsó harmadik fordulójához érkezett szombat délután. Az A jelű kvartettben az Európa-bajnok portugál válogatott Új-Zéland ellen lépett pályára Szentpéterváron.

2898031_big-lnd

Konföderációs Kupa, A csoport – 3. forduló:

Új-Zéland – Portugália 0-4 (0-1)
Helyszín: Krestovsky Stadium (Szentpétervár) Vezette: Geiger (USA)
Gólszerzők: Ronaldo (33., büntetőből), B.Silva (37.), A.Silva (80.), Nani (91.)
Sárga lapok: Lewis (19.), Ingham (82.) ill. Semedo (21.), Pepe (56.)

Új-Zéland: Marinovic – Ingham, Boxall, Durante (Smeltz 74.), T. Smith, Doyle – Thomas, McGlinchey (Tuiloma 37.), Lewis (Barbarouses 65.) – Rojas, Wood. Szövetségi kapitány: Anthony Hudson

Portugália: Rui Patrício – Semedo, Pepe, Bruno Alves, Eliseu – Quaresma (Martins 83.), Moutinho, Pereira, Silva (Pizzi 46.) – Silva, Ronaldo (Nani 67.). Szövetségi kapitány: F. Santos

Az Európa-bajnok portugál válogatott a biztos kieső Új-Zéland ellen szerette volna kiharcolni a csoportelsőséget. A találkozó első komoly lehetősége azonban Új-Zéland előtt adódott, méghozzá Wood előtt a hatodik percben a bal alsó sarokba tartó lövését Rui Patrício hatásalanította. Az első komoly portugál lehetőségre 24 percet kellett várni, ekkor egy beadást követően Cristiano Ronaldo középre tartó fejesét védte Marinovic. Három perccel később ismét a portugálok legnagyobb sztárja Ronaldo került ziccerbe, de ezúttal sem tudott a hálóba fejelni miután fejese a keresztlécről pattant ki. Félórányi játékot követően a portugálok játszottak fölényben, de gólt nem sikerült szerezniük. A 33. percben Doyle szabálytalansága után a játékvezető büntetőt ítélt Portugália javára. A büntetőt Cristianao Ronaldo értékesítette esélyt sem adva az ellenfél kapusának. Négy perccel később pedig már kettővel vezettek a portugálok, Bernardo Silva bombázta a bal alsó sarokba a labdát. Az első játékrészben újabb találat nem született, így kétgólos portugál előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Fordulást követően sem változott a játék képe és a portugálok játszottak továbbra is fölényben. Az 56. percben érzékeny veszteség érte a portugál válogatottat miután bezsebelte második sárga lapját a tornán a portugálok rutinos védője Pepe és biztosan kihagyja az elődöntőt a tornán. A 60. percben óriási gólszerzési lehetőség adódot Új-Zéland előtt, Wood lövését a gólvonalról vágták ki a portugál védők. A mérkőzés 69. percében Nani szerezhetett volna gólt, ziccerét óriási bravúrral hárította Marinovic. A mérkőzés hajrájában Portugália végleg eldöntötte a mérkőzés és előbb az AC Milan új szerzeménye André Silva majd a csereként pályára lépő Nani állította be a végeredményt.

https://www.youtube.com/watch?v=Y-9tft2XS_Q

Az A csoport végeredménye:

1. Portugália 7 pont (7:2)

2. Mexikó 7 pont (6:4)

3. Oroszország 3 pont (3:3)

4. Új-Zéland 0 pont (1:8)

Képek forrása: fifa.com

O.G.