Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Konföd. Kupa: Továbbjutott Mexikó, kiestek a házigazdák! – videóval

A Konföderációs Kupa A-csoportjának harmadik körében a házigazda orosz labdarúgó-válogatott a mexikói nemzeti csapat ellen lépett pályára.

2898062_big-lnd

A mérkőzés első próbálkozására nem kellet túl sokat várni, melyet a mexikói válogatott részéről láthattunk. Az 5. percben Lozano eresztett meg egy lövést jó 16 méterről, ami azonban gyengére sikeredett a részéről, így Akinfeev könnyedén hárított. A 12. minutumban az oroszok oldaláról Zhirkov tett kísérletet a gólszerzésre, a lövése viszont elkerülte a kapu jobb oldalát. A 25. percben megszerezte a vezetést Oroszország, Erokhin átadását követően Samedov vette be Ochoa kapuját. A házigazdák sokáig nem örülhettek, mivel a 29. minutumban Araujo fejesével egyenlített a mexikói nemzeti csapat. A 33. percben egy remek indítás után Erokhin előtt adódott komoly ziccer, amit az orosz labdarúgó végül nem tudott kihasználni, lövése jócskán a kapu fölé szállt. 

A második félidőt jobban kezdték az oroszok, ám ennek ellenére a vezetést mégis Mexikó szerezte meg. Az 52. minutumban egy remek előre ívelést követően Lozano jó 16 méterről fejelt a labdát a kimozduló Akinfeev kapujába. A 60. percben úgy tűnt, kétgólosra fog növekedni a két válogatott közti különbség, ám a videóbíró alapján kiderült, hogy Moreno lesen állt, amikor hozzákerült a labda, így a találatot érvénytelenítette a játékvezető. A 68. minutumban megfogyatkozott Oroszország, Zhirkov-nak mutatta fel a sárga lapot a játékvezető, s mivel neki már volt egy, így idő előtt távozni kényszerült a pályáról. A 72. percben óriási helyzet maradt ki a házigazdák részéről, Pozon remek beívelését követően Smolnikov ordító ziccerben a léc fölé vágta a játékszert. 

Mexikó – Oroszország 2-1 (1-1)
Helyszín: Kazan Aréna, Kazany
Gólszerzők: Araujo(29.), Lozano(52.) ill. Samedov(25.)
Sárga:
Guardado(16.) ill. Zhirkov(9., 68.), Kudryashoc(63.), Vasin(71.), Golovin(90+2.)
Kiállítás: – ill.
Zhirkov(68.)

 Videós összefoglalóért KATT!

Az A-csoport végeredménye:

Teljes képernyő rögzítése 2017. 06. 24. 185305