Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Átigazolásfigyelő: Érkezők és távozók a Juventusnál

A Juventusnak idén sem jött össze a BL-győzelem, Allegri csapata a fináléban vérzett el a Real Madrid ellenében pár héttel ezelőtt. Közben véget ért a szezon, a múlton már nem lehet változtatni, viszont a jövő még formálható, ahogyan a keret is. Dübörög az átigazolási piac, melynek a torinói klub szerves résztvevője, bízván abban, hogy talán a vérfrissítés segíteni fog abban, hogy a csapat a csúcsra érjen. Szemügyre vettük a pletykákat, illetve a már hivatalosnak tekinthető transzfereket, avagy így alakulhat át az “Öreg Hölgy” a 2017/18-as szezonrajtra.

juventus_new_logo_by_damieen-db527dn

Lehetséges távozók: Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, Dani Alves elhagyja a Juventust és vélhetően korábbi mesterével, Josep Guardiolával folytatja a közös munkát. Az idő egyelőre nem fog a 34 éves jobbhátvédből lett jobbszélsőnek, aki a Bajnokok Ligája elődöntős párharca során, gólt lőtt és adott két gólpasszt.

Alex Sandroért még 60 millió euró is kevés, bár lehet csak akkor ha Conte kínálja az összeget. A huszonhat éves brazil, a bal oldal bármely pontján bevethető, így nem csoda, hogy rengeteg klub érdeklődik iránta. A transfermarkt 35 millióra taksálja az árát.

Mario Leminát inkább a cserék között tartják számon, de állítólag rengeteg angol klub szeretné a gabonit. Jó pénzt érhet, akár 20-25 millió eurót is elkérhetnek érte.

A Roma szeretné a csapatában tudni Diego Alvest. És ez miért érdekes a Juventus számára? Alves szívesen elmenne másik csapathoz, így a Valenciának pótlás kell. A jelöltek között előkelő helyen áll Neto.

Friss hír, hogy máshol folytathatja Lichtsteiner. A svájciért a Nice jelentkezett be, írja a Tuttosport. A Nice jobb oldalát eddig Ricardo Pereira erősítette, ám a nyáron lejár a kölcsönszerződése és visszamegy Portóba. Lichtsteiner szerződése 2018 nyarán jár le, így kérdéses, hogy most lecsap-e rá a francia csapat.

aa013

Dani Alves egy szezon után elhagyja Torinót (Foto: juventus.com)

Lehetséges érkezők: Szintén mai hír, hogy Federico Bernardeschi a Juventus célkeresztjébe került. Játékintelligenciája és robbanékonysága hamar népszerűvé tette Bernardeschit, így az Öreg Hölgynek gyorsan kell mozognia. Az idei kiírásban 42 meccsen 14 gólt lőtt és 5 gólpasszt adott. A Fiorentína nem kevesebbet, mint 30 milliót kér a támadóért.

Dani Alves pótlására Allegrinek több kiszemeltje is van. Matteo Darmian mellett, Mattia De Sciglio és Héctor Bellerín kerülhet szóba. Bellerín iránt a Barcelona is érdeklődik, hiszen Alves távozása óta küszködnek ezen a poszton a katalánok. De Sciglio szerződéséből már csak egy év van, és nagy előrelépés lenne a karrierjében, ha a Juventushoz szerződne.

Arsenal FC v Paris Saint-Germain - UEFA Champions League

Matuidi nagy fogás lehet (Foto: metro)

Úgy fest a középpályát mindenképpen szeretnék megerősíteni a zebrák, hiszen két kiszemelt is van. Az egyikük Steven N’Zonzi, míg a másikuk Blaise Matuidi. N’Zonziért már tett ajánlatot a Juventus, de azt a Sevilla kevesellte, és 40 millió eurót kérnek érte. Matuidi “csak” 30 millióba fájna, és talán még jobban is járnának vele.

Szerző: Mihók Richárd