Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: a brazil válogatott egyik legjobbját nézte ki Valverde?

A spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő FC Barcelona második helyen végzett a 2016-2017-es szezon bajnoki kiírásában, márpedig a katalán sztárcsapat minduntalan az első helyre utazik. Jövőre éppen ezért letaszítanák az élről a nagy rivális Real Madridot, ennek fényében komoly erősítéseket vihet végbe a gárda…

paulinho33-1024x520Paulinho a brazil válogatottban (fotó: gazetaesportiva.com)

Amennyiben hinni lehet a legfrissebb híreknek, a Barcelona a Távol-Keleten lendülne támadásba, onnan happolnák el a Guangzhou Evergrande és a brazil válogatott egyik legjobb futballistáját, Paulinhót!
A 28 éves dél-amerikai középpályás azon kevés játékos közé tartozik, akiknek akkor indult be igazán a karrierjük, amikor Kínába szerződtek Európából. Paulinho 2015-ben tette át székhelyét a mesés fizetéseket kínáló keleti ligába, méghozzá az angol élvonalbeli Tottenham csapatát ott hagyva. Ám érdekes módon ezután vált Brazília válogatottjának kihagyhatatlan alappillérévé, a Guangzhou játékosaként pedig megnyerte az ázsiai Bajnokok Ligáját és a kínai bajnokságot is egy illetve két alkalommal.

A Barcelonával kapcsolatban pedig ő maga nyilatkozott a közelmúltban, méghozzá a brazil Globo Esporténak.

“A Barcelona felvette a kapcsolatot az ügynökömmel” – tájékoztatott Paulinho. – “Van ajánlat, ugyanakkor a karrierem egyik legjobb állomását élem éppen, és amikor ennyire jó szakaszban van az ember, nehéz dolog döntéseket hozni. Sok mindent át kell gondolnom, az egyik legfontosabb pedig a boldogságom. A feleségem és én is boldogok vagyunk Kínában, szeretünk itt élni, és szeretjük az itteni embereket.”

Valószínűleg az a 6,3 millió dollár se mellékes, melyet Paulinho évi fizetésként megkeres az Evergrande játékosaként, tehát a Barcának ezzel is versenyeznie kellene. Mindenesetre a kínai nagy csapat vezetőedzője, Luiz Felipe Scolari biztos abban, hogy Paulinho nem távozik ezen a nyáron, ezt pedig azzal indokolta, hogy a Szuperliga klubjai ragaszodnak legjobbjaikhoz a nehéz pótlás miatt.

Amióta a Barcelona új vezetőedzője Ernesto Valverde, nem Paulinho az első nagy név, akit kapcsolatba hoztak a katalánokkal. Állítólag Marco Verratti a másik fő célpont a középpályára.