Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es Eb: Saul Niguez révén Spanyolország a második finalista! – videóval

Még egy hely kiadó volt az U21-es Európa-bajnokság döntőjébe, melyben a Spanyolország – Olaszország találkozó győztese a németekkel mérkőzhet meg a végső diadalért. A kissé eseménytelen első félidőt követően több gól is esett, s az olaszok megfogyatkozva is küzdöttek, sőt mi több, ám így sem sikerült nyerniük, a spanyolok a második finalisták.

IMG_20170627_224000

Saul Niguez volt a spanyol – olasz elődöntő hispán hőse! (forrás: twitter.com/UEFAUnder21)

A lengyelországi U21-es Eb második elődöntője is rangadó volt a javából, hiszen a spanyolok az olaszokkal csaptak össze. Érdekesség, hogy ebben a korosztályban az olaszok csupán egyszer tudtak legyőzni a spanyolokat, még 2006-ban, mellyel meg is akadályozták a hispánok Eb-szereplését. Annak a találkozónak az odavágója az olaszoknál 0-0 lett, és ez az egyetlen döntetlen a két válogatott párharcainak során, szóval a spanyolok eddig szinte mindig nyerni tudtak.

A mai meccsnek is inkább ők voltak az esélyesei, ám a találkozó első komolyabb helyzetére a 22. percig várni kellett. Ekkor viszont az olaszok álltak közel a vezetés megszerzéséhez, ám Pellegrini löketét Arrizabalaga bravúrral védte a kipattanót követő próbálkozást. Kilenc perccel ezután a spanyolok is villantak, ám Deulofeu mellé lőtte a labdát Ceballos beadásánál. Lényegében ezen a két nagyobb lehetőségen kívül sok érdemlegeset nem jegyezhettünk fel akciók terén a szünetig. Ugyanakkor a spanyolok magabiztos mezőnyfölényben játszottak, mégis az olaszok találták el többször a kaput.

A fordulás után már nem kellett sokat várni, megszületett a találkozó első gólja! Az 53. minutumban a spanyolok ünnepelhettek, ugyanis Saul Niguez lőtte be a labdát Ceballos passza után (1-0)! Az olaszok helyzete nem sokkal később reménytelenné kezdett válni egy kiállítás miatt, igaz, még azért bőven volt hátra a rendes játékidőből. Gagliardini az 58. minutumban a második sárga lapját kapta meg, így emberhátrányban volt kénytelen a továbbiakban játszani az olasz korosztályos nemzeti csapat. Viszont kiállítás ide vagy oda, az olaszok nem törtek meg, és hamar egyenlítettek! A 62. minutumban Bernardeschi jutott túl a spanyol védőkön, majd a tizenhatosról a megpattanó labda a lövése után a kapuba ment (1-1)! Innentől kezdve pedig úgy tűnt, futószalagon jönnek a gólok, ugyanis három perccel később Niguez duplázott, és újra a spanyolokat juttatta előnyhöz Deulofeu passzát követően (2-1)! A spanyol válogatott igyekezett nyomni a második gólja után is, próbálta végérvényesen eldönteni az elődöntőt. A 72. percben Marco Asensio próbálta bevenni az olasz kaput, de közel 20 méterről leadott lövése mellé ment. Viszont Niguez megállíthatatlan volt, és a 74. minutumban mesterhármast ért el, lényegében eldöntve a meccset a nem sokkal azelőtt próbálkozó Asensio passza után (3-1)!

IMG_20170627_224008

Az Atlético középpályása egymaga legyűrte az olasz válogatottat (forrás: twitter.com/UEFAUnder21)

Sima győzelmet aratott tehát Spanyolország az olaszok ellen Niguez révén, aki a triplájával a góllövőlistán átvette a vezetést öt találattal! A spanyolok a 2013-as Eb-győzelmüket követően játszhatnak most újra döntőt, kiejtve a torna történetének legtöbb végső győzelmével (5) rendelkező olasz válogatottat!

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG • 2. ELŐDÖNTŐ
Spanyolország – Olaszország • 3-1 (0-0)
Helyszín: Stadion Cracovia, Krakkó. Vezette: Slavko Vinic (szlovén)
Gólszerzők: Saul Niguez (53., 65., 74.), ill. Bernardeschi (62.)
Kiállítás: – , ill. Gagliardini (58.)

https://youtu.be/V-uee2XBVOg


A fináléról is természetesen beszámolunk, melyet június 30-án, azaz pénteken rendeznek meg!

Döntő • Stadion Cracovia, Krakkó
Június 30., 20:45 • Németország – Spanyolország (ÉLŐ – DIGI SPORT 1)

Nagy Dávid