Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Konföd. Kupa: Bravo a hős, Chile büntetőkkel jutott döntőbe! – videóval

A mai napon folytatódott a Konföderációs Kupa 2017-es kiírása, az első elődöntőt játszották le a Kazan Arénában, melyen az Európa-bajnok Portugália és a Copa América-győztes Chile feszült egymásnak. A mérkőzésnek nem volt egyértelmű esélyese, és mivel mindkét csapat attraktív futballra képes, nem számíthattunk rossz találkozóra…

vidal-chile-portugal-confederations-cupFeszült meccs kerekedett az összecsapásból (fotó: SI)

A mérkőzés első kaput találó lövésére nem kellett sokat várni. a 2. percben André Gomes kínálta meg Claudio Bravo kapust, ám a chilei hálóőr könnyedén ölelte fel a középre tartó labdát. Ezt követően pedig villámgyorsan adódott két óriási lehetőség, egy itt, egy ott: a 6. percben Sánchez remek passza után Vargas lépett ki, de a remek ütemben kirobbanó Rui Patrício hárított, majd a másik oldalon Ronaldo tanári átadása után lőhetett volna gólt André Silva, ám Bravo is bemutatott egy hatalmas bravúrt! Az első húsz percben inkább Portugália dominált, néha igen tetszetős támadásokkal jutott el a chilei tizenhatosig Fernando Santos együttese.

A 28. percben gyorsan elvégzett egy szabadrúgást a La Roja, Aranguiz kapott remek beadást, de lendületből érkezve mellé fejelt. Szinte egy perc se telt el, megint ő próbálkozhatott, de kiszorított szögből leadott kapáslövése alaposan célt tévesztett. A félidő második felére megérkezett a meccsbe Chile, egyre többet folyt a játék Ronaldóék térfelén. A nézők pechjére a 30. perctől alig-alig jegyezhettünk fel helyzetet, mezőnyben gyötörték inkább egymást a felek, ha pedig eljutottak a tizenhatosig, a védelem minden próbálkozást hatástalanított.

A második félidő első komoly helyzete Chile előtt adódott, Beausejour alaposan megnézte magának a tizenhatoson belül érkező társakat, középre ívelt, a berobbanó Vidal azonban fölé fejelt! Az 57. percben még nagyobb lehetőségük volt a dél-amerikaiaknak, egy szöglet után Vargas remekül pörgette fel magának a labdát háttal a kapunak, majd fordulatból rázúdította, ám Patrício hatalmasat védett! A fordulásból Ronaldo jutott el lövőhelyzetig, Bravo is állta a sarat. Ekkor már kicsit többet próbálkoztak a felek, de a két védelem remekül állt a lábán.

Már eltelt a félidő első fele, amikor egy tanári kontrát vitt végig Portugália, Bernardo Silva remek passzal játszotta meg Ronaldót, a csapatkapitány távolról lőtt, a megpattanó lövés pedig kicsivel elkerülte Chile ketrecét!
A hajrá elég álmoskásan csordogált, mintha mindkét csapat tartott volna a másiktól. A 85. percben Ronaldo jutott el fejesig Cédric remek beadása után, de a kísérlet nem volt elég pontos. Ez volt a rendes játékidő utolsó említésre méltó momentuma, hosszabbításba torkollott az összecsapás.

A 30 perces ráadás egy harmatgyenge André Gomes-lövéssel indult, de a 95. percben Chile már komolyabban veszélyeztetett: tanárian vitték végig a támadást, Alexis Sánchez remekül érkezett a beadásra és fejelt, centikkel ment csak mellé a labda! Ennyiben ki is merült az első negyed óra történéseinek sora. A második félidő első emlékezetes jelenete a csereként beállt Francisco Silva nevéhez fűződik, aki kis híján büntetőt harcolt ki, de esése után nem ítélt tizenegyest az iráni játékvezető (és videóbírós visszanézést se kért).
A mérkőzés azonban a 119. percben eldőlhetett volna, Portugáliának viszont elképesztő szerencséje volt, egymás után kétszer találta el a kapufát Chile! Előbb Vidal forgácsolta szét a bal kapufát, majd a kipattanóból a becserélt Rodríguez a felső lécre rúgta a labdát! Viszont ennél közelebb senki se jutott a gólhoz, büntetők következtek!
A párbaj első körében mindjárt rontott is Portugália, Quaresma tizenegyesét védte ki Bravo! A chileiek magabiztosak voltak, Vidal, majd Aranguiz is értékesítette a maga büntetőjét. Moutinho ellenben hibázott a 2. körben, és miután Sánchez a harmadikban belőtte a saját tizenegyesét, nyomás volt a luzitánok soros lövőjén, Nanin. A 30 esztendős középpályás nagyon rosszul lőtte el, Bravo védte ezt is, így Dél-Amerika bajnoka bejutott a Konföderációs Kupa döntőjébe!

Portugal-v-Chile-Semi-Final-FIFA-Confederations-Cup-Russia-2017Bravo lehúzta a rolót (fotó: Mirror)

Konföderációs Kupa, elődöntő:

Portugália – Chile 0-0, tizenegyesek után: 0-3
Helyszín: Kazany, Kazan Aréna (40 855 néző)Vezette: A. Faghani (iráni)
Sárga lapok: William Carvalho (31.), André Silva (43.), Fonte (96.), Bruno Alves (111.), Cédric (115.) ill. Jara (23.), Pablo Hernández (51.)

Portugália: Rui Patrício – Cédric, Fonte, Bruno Alves, Eliseu – Bernardo Silva (Quaresma 83.), William Carvalho, Adrien Silva (Moutinho 102.), André Gomes (Gelson Martins 116.) – Ronaldo, André Silva (Nani 76.). Szövetségi kapitány: F. Santos

Chile: Bravo – Isla (Fuenzalida 120.), Medel, Jara, Beausejour – Marcelo Díaz, Aranguiz (Francisco Silva 112.), Pablo Hernández – Vidal, Alexis Sánchez, Vargas (Martín Rodríguez 86.). Szövetségi kapitány: J. Pizzi