Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El-selejtező: Varga-duplával előnyben a Fradi

A Ferencváros visszatért Európába. Az elmúlt években rendre rövid látogatást tettek a nemzetközi kupákban, a szurkolók reményei szerint most ez másképpen lesz. Az előző évben az albán második Partizani, két éve a bosnyák Zeljeznicar, míg három éve a horvát Rijeka állta a zöld-fehérek útját. Tehát a balkáni kaland eddig nem jött be, szerencsére most északról jött az ellenfél, sőt a követező körben is onnan jöhet. Az új igazolások közül Otigba Kenneth, Fernando Gorriarán és Priskin Tamás került be a kezdőbe. Priskin ráadásul jól ismerte az ellenfelet, hiszen tavaly ellenük búcsúzott Európától…

01Fotó: Endrődi Dávid

A hazaiak egyből támadólak léptek fel, különösen az uruguayi Gorriarán volt elemében. A második percben jobboldalon indított támadást a Ferencváros, Varga Roland beadás helyett kapura lőtt, s a kapus védett. A hatodik percben Moutari lódult meg a kapu irányába, kiváló passzal szöktette Vargát, aki befutott a tizenhatoson belülre, nagy erővel lőtt, de a jobboldali kapufáról kipattant a lökete. Nyomott a Fradi, levegőben lógott a vezető gól. A tizedik percben Moutari elment a baloldalon középre adott Varga senkitől sem zavartava pedig a kapuba lőtt. A találat után a Fradi kicsit visszább vett, legközelebb a 22.percben Varga próbálkozott egy lövésecskével 25 méterről, de a kapus könnyedén védte. A következő percekben a Fradi újra támadásba lendült, de nagyobb veszélyt nem jelentett kapura, hiszen lövései nem találták el a ketrecet. Amit láthattunk, hogy a tavaszinál (tavaly őszinél) jóval agresszívebb letámadóbb Ferencvárost, ahová az új fiúk beilleszkedtek. Az uruguayi Gorriarán harcossága nagyon hiányzott tavasszal, Otigba a védelem vezére volt, míg Priskin próbálta elől a labdát megszerezni. Ő kicsit haloványabb volt, igaz, ha lő egy gólt akkor senkit nem érdekel korábbi teljesítménye. Az első félidő utolsó negyedórájára leült a meccs nagyon. A lettek is próbálkoztak, de a félpályánál majdnem minden támadásuk elhalt. A 48.ercben Varga felpattant is nekirohant Grigariviciusnak  miután az többször szabálytalankodott vele, meg is kapta a sárgalapját. Az eset után a bíró lefújta az első félidőt.

02Fotó: Endrődi Dávid

A második játékrész második percében Varga ment el a jobbon beadását az utolsó pillanatban szabadították fel a lettek. Az 53.percben Varga jobbról beadott, Moutari senkitől sem zavartatva fejelt az ötösön belülről, fölé. Az 55.percben Botka kapott kiváló labdát a baloldalon, s a tizenhatos előterében szabálytalankodtak vele (kissé kiszorítva). Varga állt a labda mögé, kapura lőtt, de a kapus a gólvonalon védte a löketet, nagy üggyel-bajjal. A 63.percben jól látszott, hogy a lettek teli vannak önbizalommal, Ledesma a félpályán túlról kapura lőtt, de Dibusznak nem okozott gondot. A 64.percben kettős csere jött a Fradinál lejött Radó András és Priskin Tamás, helyükre két új igazolás Bőle Lukács és a másodosztály gólkirálya Lovrencsics Balázs állt. A 69.percben megérkezett a második Fradi-gól! Bőle futott el a jobbon középre gurított s Varga meglőtte második találatát! 72.percben Moutari a baloldalon játszott vissza Bőlének, ő a tizenhatoson belülről lőtt, de nem talált kaput. A 77.percben a csereként beálló Kauber kapott labdát s a tizenhatoson kívülről lőtt, de Dibusz a helyén volt, kapu fölé tornászta a labdát. A 82.percben az erejével elkészülő Otigba Kenneth helyére Julian Koch állt. A 86.percben egy újabb lett veszélyes lehetőség, de szerencsére elkerülte a labda a kaput. A 87.percben Moutari lövésébe ért bele egy védő, így lett oldalháló, s jöhetett egy szöglet.

A hátralévő időben az eredmény már nem változott, a Ferencváros így két gólos előnnyel mehet Lettországba, mely megnyugtató is lehet. Igaz azért ne becsüljük le az ellenfelet.

Ferencváros – Jelgava (lett) 2-0 (1-0)
Gól: Varga (10.p), Varga (69.p) ill. –
Sárga lapok: Varga (45+2.p), Leandro (79.p), Botka (89.p) ill. Balmaz (20.p), Kluskins (36.p), Grigaravicius (45+2.p), Redjko (59.p)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Otigba (Koch 82.p), Leandro, Botka – Gera, Gorriarán – Varga, Radó (Bőle 64.p), Moutari – Priskin (Lovrencsics B. 64.p) vezetőedző: Thomas Doll

Endrődi Dávid