Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új kapus Debrecenben

Már az átigazolási szezon kezdetén tudni lehetett, hogy a Debrecennek két kapust kell igazolnia, hiszen Danilovics kölcsönszerződése lejárta után visszatért a Puskás Akadémiához, a horvát Kevala nem váltotta be a reményeket, míg Verpecz István maga döntött úgy, hogy tíz év után tovább áll. A héten már megszerezték a kárpátaljai származású Nagy Sándort, míg csütörtökön a korábbi szlovák válogatott hálóőr Ján Novota is aláírt.

novota720Novota új csapata mezével (dvsc.hu)

Novota rutinos kapus, 1983-ban született. Különböző szlovák klubokban rúgta a bőrt egykoron, mint a Slovan Galanta, Senec, Sturovo és a DAC. Légiósként megfordult Görögországban a Panserraikos majd az osztrák Rapid Wien együtteseinél. A Rapidnál 2011 óta szerepelt összesen 142 meccsen védte a bécsi zöld-fehérek kapuját, s ezeken 142 gólt kapott. A szlovák válogatottban négy alkalommal vetették be.

Mivel Novota felmenői között magyarokat is találunk szép számmal, így hiába játszott a szlovák válogatottban magyarnak számít, így nem vesz el légiós helyet a DVSC-nél bevethető háromból.

Endrődi Dávid