Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Van Persie újra a Premier League-ben?

Robin van Persie újra a Premier League-ben? Mint ismert, az Arsenal és a Manchester United korábbi kiválósága két esztendeje igazolt át a török Fenerbahce együtteséhez. A Daily Mirror úgy értesült, hogy a Crystal Palace szeretné visszacsábítani az angol élvonalba a rutinos holland támadót…

nintchdbpict000214993866

Ebben komoly szerepe lehet Frank de Boernak, akit frissen neveztek ki a Crystal Palace élére. Frank de Boer és Robin van Persie ugyebár honfitársak, s korábban dolgozhattak is együtt a holland labdarúgó-válogatottnál, az Ajax Amszterdam és az Inter élén is megfordult szakember 2008-2010-ig Bert van Marwijk segítőjeként tevékenykedett a nemzeti csapatnál. 

Robin van Persie 2004 nyarán igazolt át az Arsenalhoz. A holland támadó a 2006/2007-es idénytől lett az “ágyúsok” egyik gólfelelőse, a sérülések rendkívül sokáig nem kerülték el, mire úgy festet, hogy végre kibontakozhat, arra mindig beütött nála valami komolyabb probléma. A 2011/2012-es szezonban viszont bizonyított, hiszen ő lett a Premier League gólkirálya, 38 bajnokin 30 alkalommal volt eredményes. A 2012-es nyári transzfer időszak folyamán átigazolt az ősi rivális Manchester Unitedhez, első szezonjában rögtön bajnoki címet nyert, ráadásul megvédte gólkirályi címét. A következő két idényében itt sem kerülték el a komolyabb sérülések. A Premier League-ben összesen 280 mérkőzésen jutott szóhoz az Arsenal és a Manchester United színeiben, melyek során 144 gólig jutott. 

Robin van Persie egyébként egy nem túl fényes szezonon van túl, hiszen a bajnokságban 23 meccsen mindössze 9 találatot jegyzett. A Fenerbahce csapatához 2018-ig köti szerződés, a transfermarkt pedig 4 millió euróra becsüli az átigazolási értékét.