Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Manchesterből igazolnának a katalánok?

Ahogy az lenni szokott, idén nyáron is viharos sebességgel röpködnek az átigazolási pletykák, érkezők és távozók nevei merülnek fel minden csapatnál. Különösen igaz mindez Európa legnagyobb klubjaira, így például a spanyol Barcelonára és az angol Manchester Unitedre. Most az a hír járja, hogy előbbi igazolna utóbbitól…

Leicester City v Manchester United - Premier LeagueAnder Herrera az MU színeiben (fotó: Metro)

A Guardian értesülései szerint a Barcelona arra készül ugyanis, hogy leigazolja a Manchester United egyik legjobbját, nevezetesen Ander Herrerát. A “vörös ördögök” baszk középpályása igencsak jó szezonon van túl, hiszen amellett, hogy együttesével három trófeát zsebelt be (Angol Szuperkupa, Ligakupa, Európa-liga), még az év játékosának is megválasztották a csapatnál.

Mindez felkeltette a katalánok érdeklődését, akik a pletykák szerint komoly összeget áldoznának a spanyol játékosra, akár 60 millió fonttal is hajlandóak lennének kopogtatni José Mourinhóék ajtaján. A hírt erősíti, hogy Herrera szerződése jövő év nyarán lejár a Manchester Unitednél, és egyelőre nem sikerült tető alá hozniuk a hosszabbítást. Ugyanakkor a 27 esztendős játékos alapembere a vörös-fehér alakulatnak, így vélhetően zsebbe kell nyúlniuk Valverdééknek, ha el akarják happolni az Old Traffordról.

A 2016-2017-es szezonban egyébként 50 mérkőzésen lépett pályára Herrera, 2 gólt szerzett, és kiosztott 11 gólpasszt is. A Guardian azt is hozzáteszi a hírhez, hogy a gránátvörös-kékek elsődleges középpályás célpontja Marco Verratti, tehát amennyiben sikerül megállapodni a Paris Saint-Germainnel, semmissé válhat a Herrera iránti érdeklődés.