Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csütörtökön Európa-liga, pénteken NB II

Öt éve, hogy az NB II-ben tengődik a Zalaegerszeg labdarúgócsapata, s a vezetők idén szeretnének végre visszajutni a legmagasabb osztályba. Ezért szerződtették vezetőedzőnek Zoran Szpisjakot, a játékoskeretbe eddig Koszó Balázst, a korábbi válogatott Nagy Gábort, Balázs Zsoltot és a kapuba Szemerédi Norbertet, de a legnagyobb név péntek este írt alá. Tomas Dubek személyében rutinos, volt szlovák válogatott középpályást igazoltak a Ruzomberoktól, aki ráadásul tegnap még az Európa-ligában lépett pályára.

Dubek doclanku_56353 ruzomberok.skRuzomberok hivatalos oldala

Érdekes, de mostanában úgy tűnik, hogy a szlovák élvonalból egyre többen szerződnek a magyar NB II-be. Az ETO már három focistát megszerzett a szlovákoktól, a Gyirmótnál is többen próbajátékon szerepelnek, ma pedig  ZTE is a szlovák piacról igazolt. Az MLSZ -nek a légióskorlátozásra vonatkozó szabályzata kitér arra, hogy azon focista aki magyar felmenőkkel rendelkezik, és nem magyar állampolgár, akkor is magyarnak számít… A poén az egészben az, hogy például a Mezőkövesd igazolt hátvédje Robert Pillar még csak magyarul sem beszél, mégis magyar felmenői révén futball-magyarnak számít. Ugye tudjuk, hogy van az a régi vicc, hogy az a cseh aki beszél magyarul az a szlovák, így innentől kezdve a szlovák piacról most ezerrel áramlanak a magyar NB I-be, NB II-be a focisták.

Tomas Dubek személyében rutinos, volt szlovák válogatott középpályást igazoltunk a Ruzomberok együttesétől, melynek Tomas a csapatkapitánya volt. Csütörtökön még Európa Liga mérkőzésen szerepelt a Vojvodina ellen – számolt be hivatalos oldalán a ZTE.

Dubek 2005/2006-ban bajnokságot és kupát nyert a Rózsaheggyel, 2013-ban pedig a szlovák első osztály legjobb játékosának választották, akkor támadó középpályásként 32 mérkőzésen 14 gólt szerzett. 2014/15-ben a cseh Liberec focistája volt, de egy év után visszatért korábbi csapatához. Csaknem 300 élvonalbeli mérkőzés van a 30 éves játékos háta mögött. Úgyhogy egy igazán neves focistát sikerült megszerezniük a zalaiaknak.  A szlovák válogatottban egy alkalommal lépett pályára.

A szlovák focista, ahogy korábban írtuk magyar felmenőkkel rendelkezik, ezért tudták szerződtetni, de esetében a játékengedély megadásának kérdésére az áldását az MLSZ adminisztráció csak később adja meg, előzetes egyeztetések alapján a procedúra pozitív elbírálást kap.

Endrődi Dávid