Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy új érkező, hárman mehetnek Kövesdről

Alakul a Mezőkövesd következő évi játékoskerete. Korábban már több szlovákiai származású focistával bővültek, most egy újabb írt alá Köböl Máté személyében, míg három labdarúgót végleg vagy ideiglenesen elengednének.

heffler_racz_hegedus-460x340Heffler elől, Rácz mögötte balra nem marad Mezőkövesden (mezokovesdzsory.hu)

Köböl Máté Rimaszombaton született, s pályafutása jó részét a helyi csapatban töltötte. Tavaly februárban Salgótarjánba igazolt, az elmúlt szezonban 25 mérkőzésen lépett pályára az NB III. Keleti-csoportjában. Köböl Mátéval két esztendőre szóló szerződést kötött a Mezőkövesd. Mivel magyar felmenőkkel rendelkezik így nem számít légiósnak, akárcsak a magyarul egyáltalán nem beszélő Pillar Róbert… (magyar foci 2017…)

Eddig Jakub Brasen (szlovák), Robert Pillar (szlovákiai magyar, magyar nyelvtudás nélkül), Paul Keita (szenegáli, róla még nem derült ki, hogy magyar felmenői lennének), Köböl Máté (szlovákiai magyar), Lázár Pál, Vadnai Dániel és Novák Csanád érkezett a Mezőkövesdhez. Távozók is vannak: Balogh Béla (MTK), Aleksdandar Damcevski (macedón, ?), Stipe Bacelic Grigic, Branko Pauljevics (horvát,szerb Puskás Akadémia), Marko Dinjar (horvát-magyar, ?), Egerszegi Tamás (?), Tarmo Kink (észt, ?), Orosz Márk (Soroksár), Ulysse Diallo (Puskás Akadémia), Sós Bence (Debrecen), Vági András (Paks) akik már fixen elköszöntek. Molnár Gábor is a Puskás Akadémia játékosa lehet, de az ő átigazolását még egyik klub sem jelentette be hivatalosan. Most ez a szám hárommal nőtt, ugyanis a továbbiakban nem számítanak Rácz Ferencre (előző évben Győrben volt kölcsön), Heffler Norbertre (előző évben Balmazújvárosban volt kölcsön) és Hegedűs Dávidra sem.

Endrődi Dávid