Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb saját nevelés tér vissza

Debrecenben kiadták az ukázt, helyi erőkre akarják építeni a focicsapatot, ezért olyan focistákat igazolnak akik a Lokiban nevelkedtek. A két kapus a szlovák válogatott Novota János és a kárpátaljai Nagy Sándor ugyan még nem ezt testesíti meg, de Tisza Tibor vissza hozatala már ezt képezte. Most pedig a Békéscsaba hivatalos oldalán számolt be róla, hogy Bényei Balázst kivásárolják szerződéséből s visszatér Debrecenbe.

20170630_benyeiBényei elhagyja a Békéscsabát (1912elore.hu)

“A hónap utolsó napján az is konkretizálódott, hogy mindannyiunk sajnálatára visszatér Debrecenbe Bényei Balázs, aki 2015. óta a Békéscsaba egyik alapemberének számított. Balázs szerződésében szerepelt egy passzus, mely szerint első osztályú ajánlat esetén közös megegyezéssel felbontható a szerződése. Köszönjük a Lilák kötelekében eltöltött időt és további sok sikert kívánunk pályafutásához! Minden jót Bazsi, visszavárunk! “ – olvasható az Előre hivatalos weboldalán.

Bényeit már tavaly nyáron is összeboronálták nevelő klubjával, de végül nem jött össze az üzlet. A jobbhátvéd az NB II-ben 2010-ben mutatkozott be a Debrecen II.csapatában, s 2012 nyaráig ott is játszott. Innen Mezőkövesdre vezetett az útja, ahol ugyan bajnoki címet ünnepelhetett, de nem volt a klub meghatározó focistája a 8 meccsel a lábában. 2013-ban visszatért Debrecenbe, onnan pedig Létavértesre került Zoran Szpisjak által edzett NB III-as klubhoz. Bajnoki címet ünnepelhetett, s mivel a szerb tréner Békéscsabára szerződött, vitte is magával Bényeit. Tehát a fenti hírrel ellentétben már 2014 óta tartozott az Előre FC keretéhez. 26 meccsen 1 góljával járult hozzá a bajnoki címhez, így nem is lehetett kérdés, hogy marad az élvonalban is. Az NB I-ben 28 bajnokin 1 gólt ért el, de ő sem tudott segíteni a bent maradásban. Ekkor már megkereste a Loki, de végül a klubok nem tudtak megegyezni. Az előző évben is maradt a lila-fehéreknél, 23 meccsen 1 gólt szerzett. A Csaba maradt az NB II-ben ő viszont a fenti hír alapján ősztől újra az NB I-ben bizonyíthat.

Endrődi Dávid