Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Sallói először talált be, pontot mentve ezzel csapatának! – videóval

Nem csak Nikolics parádézott ma hajnalban a tengerentúli profiligában, hanem a liga másik magyarja, Sallói Dániel is, aki első bajnoki gólját szerezve pontot mentett a Sporting Kansas City számára!

_1MG2993 (2)

Sallói zseniális, első ligabeli gólja pontot ért a nyugati éllovas számára (forrás: sportingkc.com)

A Nyugati Főcsoport éllovasa, a Sporting Kansas City a 2015-ös bajnok Portland Timbers csapatát látta vendégül. A hazaiak USA felkészülési mérkőzése miatt nélkülözték Dwyert és Zusit is. A játék nem is ment túl jól a kansasi klubnak, amely a 26. percben Valeri góljának köszönhetően hátrányba is került (0-1). A 35. minutumban kényszerű cserét kellett végrehajtani Vermesnek, ő pedig Fernando helyére Sallói Dánielt küldte be a Sportingnál! A szünetig az eredmény nem változott, mezőnyben pedig a kansasi klub fel tudta venni a versenyt a Timbers csapatával, ám a kaput az első félidőben nem találtak el a hazaiak.

A második félidőben változott a helyzet, hiszen Sallói Dániel kiegyenlített! A 20 éves magyar támadó Espinoza előre tett labdáját vette át és lőtte be zseniálisan a léc alá, káprázatos volt tehát a magyar első találata a ligában (1-1)! Sallói két hete a kupában már ugyan betalált, de eddig 18 percnél többet nem játszhatott az első csapatban, melyben ezt megelőzően 8-szor kapott szerepet az idényben. A 74. minutumban viszont úgy tűnt, nyerhet a Portland, ám az első találtatot szerző Valeri büntetőt hibázott, és maradt a lefújásig is az 1-1-es eredmény. Így hát Sallóinak köszönhetően – aki a 35.-től az utolsó percig a pályán volt – mentett pontot a Kansas, amely továbbra is vezeti a Nyugati Főcsoportot, ráadásul a Sporting 5 bajnoki óta veretlen! A Portland sem áll túl rosszul – a Timbers nyugaton jelenleg a harmadik.

Sallói brilliáns gólja

Sporting Kansas City – Portland Timbers • 1-1 (0-1)
Helyszín: Children’s Mercy Park – 20.933 néző
Gólszerzők: Sallói (60.), ill. Valeri (26.)

Nagy Dávid