Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerb U20-as világbajnokot szerződtetett a Valencia – hivatalos

A spanyol élvonalban szereplő Valencia együttese hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerb U20-as világbajnokot szerződtetett. Az új szerzeményt hétfőn hivatalosan is bemutatja a klub a média képviselőinek.

imagen81645d

A spanyol La Ligában érdekelt Valencia hivatalos honlapján jelentette be idei első nyári igazolását a szerb Nemanja Maksimović  személyében. A fiatal szerb középpályás szerződése lejárt a kazah Astana együttesénél és ingyen csatlakozik a spanyol együtteshez, ahová 2022-ig kötelezte el magát.

Maksimović 2007 és 2013 között a belgárdi Crvena Zvezda akadémiáján nevelkedett majd Olaszországba a Hellas Veronához került, 2013-ban pedig a Domžale akadémiájára szerződött ahol 18 évesen bemutatkozott a szlovén élvonalban. A fiatal tehetséget 2015. februárjában szerződtette a kazah Astana ahol két szezont töltött el és 54 mérkőzésen lépett pályára ezalatt 9 gólt szerzett. Az Astana együttesével két alkalommal bajnokságot valamint egy alkalommal kupát és szuperkupát is nyert.

Maksimovićot koroszályának egyik nagy tehetségének tartják számon, a szerb U19-es korosztályos válogatottal 2013-ban Európa-bajnokságot nyert Litvániában a franciákat verték 1-0-ra a döntőben valamint 2015-ben a szerb U20-as válogatottal világbajnokságot is nyert a brazilok ellen hosszabbíás után 2-1-re győztek.

A mértékadó transfermarkt portál a játékos piaci értékét 3 millió euróra taksálja.

Kép forrása: Valencia hivatalos oldala