Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Keane az Evertoné – HIVATALOS

Mozgalmas napon van túl a liverpooli Everton csapata, hiszen Sandro Ramirez leigazolása után még ma bejelentették, hogy Micheal Keane is csatlakozik hozzájuk a Burnley-től. 

Michael Keane 750x422 1

Forrás: Everton hivatalos oldala

Az Everton hivatalos oldalain jelentette be, hogy leigazolták Micheal Keane-t a Burnley csapatától. Az angol játékos 25 millió euróért érkezik a liverpooli csapathoz, ami 30 millióig is emelkedhet, ezzel pedig klubrekordnak számítana. A transzferdíj 25 százalékát Keane nevelőegyesülete, a Manchester United kapja meg. A középhátvéd egy öt éves szerződést írt alá, így 2022 júniusáig kötelezi el magát a kékek mellett.

A 24 éves játékos szerint nem is lehetne jobb helyen az Evertonnál, ahol Ronald Koeman edző mellett fejlődhet. A Burnley-hez írt köszönőlevelében viszont azt mondta, hogy élete legszebb három évét töltötte a klubnál, ami mindig különleges helyet foglal majd el a szívében.

“Teljes mértékben elégedett vagyok, hogy az Evertonhoz igazoltam, egy fantasztikus klubhoz, remek szurkolókkal és nagy történelemmel. Alig várom, hogy holnap együtt edzek a csapattársaimmal. Az edző személye sokat számított a döntésemben, hiszen az én pozíciómban vált világklasszis játékossá. Az előző szezonban több Everton meccset is láttam, így biztos vagyok benne, hogy könnyen átveszem majd a játékstílusukat. Úgy érzem, a legjobb helyen vagyok, ahol tovább fejlődhetek.”

Keane az Everton eddigi ötödik igazolása Jordan Pickford, Davy Klaassen, Henry Onyekuru és Sandro Ramirez után.