Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Továbbjutott, de nem örülhetett a Videoton

Korai gól, majd fordítás, de a slusszpoén a máltaiaké volt, viszont a lényeg a továbbjutást.

89740Scepovic ismét gólt szerzett, de csak a továbbjutásnak örülhetett. – fotó: vidi.hu

Kellemes idő fogadta a csapatokat a Hibernians stadionban, legalábbis az UEFA honlapja szerint 29 °C-ot mutatott a hőmérő, ám a hőérzet inkább a negyven fokot verte. Ahogy az várható volt, a máltaiak nem locsolták a pályát, így a szárazság miatt igencsak kemény volt, ami nem biztos, hogy fekszik a Videoton gyors futballjának. És ha már a Vidit említettük, Marko Nikolic több helyen is változtatott a múlt csütörtöki kezdőhöz képest, kikerült Varga József és Bódi Ádám, helyettük Vinícius és az odavágón remekül beszálló Géresi Krisztián, illetve Fejes András helyett Pátkai Máté kapott szerepet. A másik oldalon nem történt változtatás, így ugyanaz az együttes próbálta meg kiharcolni a továbbjutást, mint néhány napja.

Az alapot le is tette ehhez a Balzan, miután a Videoton mintha az öltözőbe maradt volna, merthogy gyorsan vezetéshez jutottak a máltaiak Kaljevic góljával. Derült égből villámcsapásként érte a fehérváriakat a gól, ám nem zuhantak össze, minthogy tíz perccel később Géresi egalizált. Nego centerezett, Scepovic közeli lövését még védte Janjusevic, ám éppen a fiatal támadó elé paskolta, aki közelről nem hibázott. Ezt követően felpörgött a vendég együttes. A fehérváriak többször is sikeresen átjátszották a piros-fehérek védekezését, ezt bizonyította Lazovic mélységi passzát követően Scepovic a kapus mellett helyezett a hálóba. A második gól után kissé visszavett a látogató, de nem annyira, hogy ne legyen újabb ziccer. Negyedórával a szünet előtt Lazovic elé gurított vissza Scepovic, a korábbi PSV-kedvenc a lécre bombázott, a kipattanót pedig fölé fejelte.

C2484031_w1Csak a továbbjutásnak örülhetett a Videoton, a Balzan meglepte a magyar ezüstérmest. – fotó: uefa.com

Fordulás után sokkal aktívabban indított a máltai együttes, amit egy gól formájában nyomatékosított Effiong, ami nem is volt csúnya gól, de ehhez kellett a vendégek védelmének kihagyása is. A bekapott gól láthatóan megzavarta a magyar együttest, mintegy tíz percig jobban is futballozott Marko Micovic együttese, mégis lezárhatta volna a meccset a Videoton, Lazovic szólóját követően Janjusevic nagyot védett, majd a szögletet követően is kellett a bravúr a montenegrói kapustól. A hajrában már-már úgy tűnt megnyeri a meccset a Vidi, ám Juhász Roland találatára még volt válasza a hazaiaknak. Effiong harcolt ki tizenegyest Nego mellett. A büntetőt Kaljevic magabiztosan értékesítette, így döntetlenre mentette az összecsapást, viszont a továbbjutást nem veszélyeztette semmi.

A székesfehérváriak várhatják következő ellenfelüket, amely a Nomme Kälju, vagy a feröeri B36 Tórshavn lehet. Az észtek várhatják előnyből a visszavágót.

Talán a nagy hőség is rányomta bélyegét is a játékra, mindazonáltal a Videotonnak meg kellett volna nyernie ezt az összecsapást.

Balzan (máltai) – Videoton 3-3 (1-2)
Hibernians stadion, vezette: Glova (szlovák)
Gólszerzők: Kaljevic (3., 86., a második 11-esből), Effiong (56.) ill.: Géresi (14.), Scepovic (23.), Juhász (85.)
Sárga lapok: Savic (64.), Bezzina (81.) ill.: Hadzic (14.), Suljic (45+1.), Stopira (90+2.)
Kiállítva:

Balzan: Janjusevic – Savic (Lecao, 73.), Bruno, Serrano, Bezzina – P. Fenech (Zerafa, 85.), R. Fenech – Ljubomirac, Cadu (Micaleff, 75.), Effiong – Kaljevic. Vezetőedző: Marko Micovic

Videoton: Kovácsik – Nego, Stopira, Juhász, Vinícius – Hadzic (Varga J., 85.), Pátkai – Suljic, Lazovic (Maric, 84.), Géresi (Kovács I., 61.) – Scepovic. Vezetőedző: Marko Nikolic.

Továbbjutott: Videoton 5-3-mal.

Gavalovits Sándor