Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-liga: „Sokkal jobb játékra vagyunk képesek…” – Juhász Roland

Hatgólos döntetlent játszott a Videoton a Balzan elleni El-selejtező visszavágóján, amivel 5-3-as összesítést sikerült elérnie, ám a csapatkapitány szerint saját hibájukból lett nehéz a második összecsapás.

juhász

A külső körülmények ellenére nyernie illet volna a Videotonnak Máltán. Többek között ezt a konklúziót vonta le Juhász Roland, a székesfehérváriak 94-szeres válogatott játékosa. Ugyanakkor önkritikusan elismerte, csak saját maguknak köszönhetik, hogy így alakult a találkozó, ahogy… „Összességében azt gondolom, nyernünk kellett volna több góllal, bosszantó, hogy nem sikerült – értékelt a Duna World-nek telefonon Juhász. – Félre kell tennünk ezt a meccset, mert nem volt sok a pozitívum. Bíztunk a képességeinkben, hogy jobbak vagyunk ennél a máltai csapatnál. Egyéni hibákból kaptuk a gólokat, mindegyik bosszantó volt. Ezekre jobban oda kell figyelni, eddig jóval kevesebb gólt kaptunk.”

Azt elismerte, az első gólnál ő is hibázott, de valamelyest jóvátette a találatával, ami könnyen lehetett volna a második. „Rosszul találtam el a labdát, az ilyen hibákat megbosszulja az ellenfél, ám ez sajnos benne van a játékban. A második félidőben túl nagy teret adtunk a Balzannak. A szünetben azt kérte Marko Nikolics, hogy nyerjük meg a második félidőt és a mérkőzést is. Biztos lesz majd további értékelés, mert ő is látta, hogy nem valósult meg, amit várt tőlünk. Ennél jobb játékra is képes a csapat.”

A hőség és az ellenfél stílusa kevésbé volt zavaró a védő szerint, viszont a pálya talaja annál inkább. a kemény gyep nem tette lehetővé, vagy legalábbis lassította a Videoton futballját. Ami pedig a folytatást illeti, kifejtette, nem foglalkozik azzal, hogy az észt Kalju, vagy a feröeri Tórshavn kerül az útjukba. „Annak örülnék, ha tudnánk azt a játékot nyújtani, amire képesek vagyunk. Akkor teljesen mindegy, kivel játszunk.”

nikolicmarko

Ami a két trénert illeti, Marko Nikolic érthetően csalódottan nyilatkozott, hiszen szeretett volna kettős győzelemmel továbbjutni. „Felemás érzéseim vannak. Örülök a teljesítménynek, mert nagyon nehéz körülmények között jó teljesítményt nyújtottunk – a körülmények alatt a pályára és a hőmérsékletre gondolok. Jó passzokat láttam a játékosok között, helyzeteket alakítottunk ki, lőttünk három gólt, kapufánk is volt, helyzeteket alakítottunk ki, ennek örültem, valamint örülök a továbbjutásnak. Annak viszont nem örülök, hogy ma ajándékokat adtunk az ellenfélnek, gólok formájában. Lőttek három gólt, három szituációból – nem is mondanám helyzeteknek a gólt megelőző szituációkat. Ha gólt kapunk egy szép akció után, arra azt mondom, rendben van, ez előfordul. Ma nem erről volt szó, azt mondanám, hogy hiányzott a koncentráció részünkről. Ilyen hibák nem voltak ránk eddig jellemzőek, talán jobb is, hogy ilyen korán jöttek elő a hibák, hogy legyen időnk tovább fejlődni. A továbbjutáshoz persze gratulálok a játékosoknak, de azt elmondtam nekik a meccs után, hogy ezzel nem szabad megelégedni, nekünk mindig nyernünk kell – otthon és idegenben is.”

micovicmarko

Viszont némileg boldogabban értékelt Marko Micovic. Szerinte jó eredményt ért el együttese. „A mai mérkőzésen látottaknak örülök, jó eredményt értünk el a Vidi ellen. Az első meccsen mutatott két hibánk sokba került nekünk, de ma mindent megtettünk egy erősebb ellenféllel szemben, ez ennyire volt elég. Gratulálok a Videoton FC-nek, akik remek vendéglátók voltak egy héttel ezelőtt, sok sikert kívánok nekik a következő körben. A saját játékosaimnak is csak gratulálni tudok, hiszen az utolsó percig küzdöttek egy jó csapattal szemben.”

A Balzan sorozatban harmadszor jutott el az Európa-liga selejtezőjéig, de idáig mindössze egy győzelem, egy döntetlen és négy vereség a mérlege.

A találkozó összefoglalója:

https://www.youtube.com/watch?v=Y6cW7OUgO3M

Gavalovits Sándor