Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb német hagyhatja el a Fradit

Florian Trinks már hazatért, Oliver Hüsing is jó eséllyel Németországban folytatja pályafutását, s egyre inkább úgy néz ki, hogy Janek Sternberg sem a Ferencváros labdarúgója lesz a következő idényben. Thomas Doll nem is nevezte az El-keretbe, Botka Endre volt a balhátvéd a lettek ellen.

277582_janek_sternbergJanuárban érkezett, júliusban távozhat Sternberg (fradi.hu)

Januárban hosszú mizéria után került a Ferencvároshoz Janek Sternberg. A transfermarkt információi szerint százezer eurót fizetett érte a Ferencváros a német Werder Bremennek. Kezdetben rendre a kezdőcsapatban találkozhattunk vele, de érezni lehetett rajta, hogy erőnléti problémákkal küzd. A korábbi utánpótlás válogatott balhátvédet Cristian Ramirez pótlására szerződtette a Ferencváros. Voltak jó megmozdulásai, igaz nem is igazolta szerződtetése helyességét.

A Hamburger Abendblatt cikke szerint a 24 éves futballista már új csapatát keresi, mivel Thomas Doll nem számol vele a folytatásban, ennek jeleként már a lett Jelgava elleni Európa Liga-keretbe sem jelölte a volt Werder Bremen-játékost.

A zöld-fehéreknek eddig a német focistákkal nem volt sok szerencséjük, hiszen az egykori válogatott Benjamin Lauth fél év jobb teljesítmény után egy nagyon gyenge fél szezont produkált, így 2015 nyarán megváltak tőle. A szintén német Philipp Bönig rendre jó teljesítményt nyújtott, de ő már a csúcson túl érkezett Magyarországra, így a posztjára mindig kerestek is alternatívát a Fradinál, de ő legalább bizonyította, hogy nem volt rossz vétel. A nyáron Florian Trinks már elhagyta a Ferencvárost, Oliver Hüsinget egyes német források már összeboronálták a Hansa Rostock együttesével, míg most Sternberg is távozhat. Kérdéses, mi lesz a szintén germán Koch sorsa, akin többször is látni lehetett, hogy nem rossz focista, de rendre sérült volt a tavasz folyamán.

Endrődi Dávid