Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Sikerül-e a visszavágás a Vasasnak?

A Vasas idegenben drámai meccsen maradt alul a Beitar Jeruzsálem ellen az Európa-liga első selejtezőkörös párharcának odavágóján. Hiába vezetett két góllal is az angyalföldi alakulat, végül 4:3-as vereséget szenvedett.

pavlovReméljük ma is sok ilyen jelentet fogunk látni (Fotó: vasasfc.hu)

A mérkőzést a Vasas kezdte jobban, sok lehetőséget kialakítottak, de egyet sem sikerült gólra váltaniuk. Ez megbosszulta magát, és a hazaiak szereztek vezetést a 19. percben  Georginho révén. A 36. percben egyenlíteni tudtak a piros-kékek, Hangya beadását Pavlov fejelte a kapuba. Az első félidő végén már a Vasas vezetett: újra Pavlov volt eredményes. A második félidő elején már két gólosra duzzadt az előny, Kulcsár találatával. Az igazi drámára a mérkőzés hajrájáig kellett várni: a csereként beállt Benayoun vezérletével az utolsó öt percben három gólt szerzett a Beitar, és így megfordították a mérkőzést.

Legtöbben a nagy melegre és a magas páratartalomra fogták a vereséget. Sajnos itthon sem lesz sokkal hűvösebb, de bízzunk benne, hogy a Vasas játékosai mostanra megszokták a fülledt időt. Jó hír, hogy a csapat túletette magát az előző mérkőzésen, és pozitívan állnak hozzá a mai összecsapáshoz. „Levontuk a megfelelő tanulságokat, és kár lenne elfelejteni, hogy a mérkőzés nagy részében jól teljesítettünk, főleg ha azt nézzük, hány labdarúgót kellett nélkülöznünk. Még nem dőlt el a párharc, minden esélyünk megvan a továbbjutásra” – nyilatkozta Oenning a Nemzeti Sportnak. A Vasas trénere szerint nyílt, ám nem túl gólgazdag meccs várható csütörtökön, amelyen a Vasasnak természetesen támadnia kell hazai környezetben, egyébként is ez az alapja a csapat játékának.
Remili Mohamed szerint a csapat hamar túltette magát a vereségen, és 87 percig lefocizták a Beitart. „Az első találkozó legnagyobb tanulsága, hogy az utolsó pillanatig koncentrálnunk kell árulta el Remili. – Természetesen ha megszereznénk a vezetést, nagy önbizalmat adna, nem kellene kapkodnunk, és a saját játékunkat játszhatnánk. A múlt heti meccsen megmutattuk, hogy méltó ellenfelei vagyunk a Beitarnak, pedig a sorsolás után többen azt mondták, hogy egyoldalú lesz a párharc és simán kiesünk. Rácáfoltunk erre, és akárcsak az első összecsapáson, csütörtökön is győzelemre játszunk majd.”

Rengeteg hiányzóval küszködik a Vasas, de enyhülést jelenthet az, hogy Vaskó Tamás ismét készen áll a játékra. Bár az utóbbi néhány napban sok új játékos érkezett a csapathoz, nem játszhatnak, mivel nem lettek nevezve az első mérkőzésre.

Az összecsapás 20:30-kor kezdődik a Szusza Ferenc Stadionban, melyet élőben közvetíti az M4 Sport.  

Gólösszefoglaló az előző meccsről

https://youtu.be/wU8xHJlyv2Y

Szerző: Mihók Richárd