Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Görög csatár Diósgyőrben

Eddig nem váltak be a Magyarországon pályára lépő görög focisták. Hiszen jó részük egyetlen bajnokival a lábában kullogott vissza a szigetekre. Elsőre a Puskás Akadémia görög hátvédje Apostolopolus ugrik be, mint hazánkba megforduló focista, de ígérem estére az összes játékost felsorolom. Délután a Diósgyőr bejelentette, hogy Nikolaos Ioannidis a gárdához szerződött.

Nikolaos_Ioannidis_a_DVTK_jatekosa_friss_nikolaosioannidis_igazolas_1120Bódog Tamás szakmai igazgató a görög csatárral. (dvtk.eu)

2012-ben igazolta le az Olimpiakosz, melyben 2013. április 18-án debütált csereként a görög kupában. 2013 nyarán, 18 esztendős korában a német harmadosztályú Hansa Rostock vette egy évre kölcsön, ahol 30 találkozón 6 alkalommal vette be az ellenfelek hálóját, majd a holland élvonalbeli PEC Zwolle játékosa lett, ugyancsak kölcsönben, és bár kevesebb szerepet kapott a vártnál, egy mérkőzésen pályára lépett az Európa Ligában is. 2015-ben Dortmundba került, ahol a második számú csapatban 23 találkozón két gólt szerzett. 2016 telén a görög élvonalbeli Aszterasz Tripolisz megvásárolta a játékjogát. Első évében a bajnokságban 10 mérkőzésen kétszer, a tavalyi évben a bajnokságban 26 mérkőzésen négyszer, a kupában hét meccsen két alkalommal volt eredményes. – mutatja be új szerzeményét a DVTK.

– Nikolaos Ioannidis egy fiatal, görög támadó, aki többek között Németországban, a Borussia Dortmundnál nevelkedett – mondta el Bódog Tamás, a DVTK szakmai igazgatója a dvtk.eu-nak adott nyilatkozatában. – Mivel tudom, hogy Dortmundban is ugyanazt a filozófiát próbálták megvalósítani, mint amit mi is szeretnénk, ez volt az egyik döntő tényező a leigazolása előtt. Személyében egy olyan csatár érkezik hozzánk, aki azokat a játékelemeket, amiket mi kérünk, már ismeri, a korábbi tapasztalatai alapján újra fel tudja majd frissíteni, és biztos vagyok abban, hogy nagy hasznunkra lesz.

Endrődi Dávid