Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újra kikapott a Vasas! Nincs meg a továbbjutás

A Vasas 17 év után újra kiléphetett a nemzetközi kupaporondon. Sajnos az Európa-liga szereplés nem tartott sokáig, az oda-visszavágós párharc során a Beitar Jeruzsálem jobbnak bizonyult.

beitarvasas4

Sajnos most nem jött össze a bravúr (Fotó: www.vasasfc.hu)

1. félidő: A Vasas kezdte a mérkőzést. A hangulatra nem lehetett panasz, hiszen nem csak magyar drukkerek ültek a lelátón, hanem rengeteg vendég szurkoló kísérte el biztatni csapatát. Rögtön a mérkőzés elején kitűnő helyről szabadrúgáshoz jutott Vasas. Remili azonban csak a kapufát találta el, onnan pedig nem befelé pattant a labda. A meccs nyolcadik percében tizenegyeshez jutott a Beitar, amit azonban bravúrral hárítani tudott Nagy. Ekkor jött a hidegzuhany, ugyanis szögletből betalált a Beitar. Ameddig a Vasas játékosai nagyban ünnepelték Nagyot, addig a a vendégek kisszögletet hajtottak végre, melyből Hen Ezra gólt lőtt. Ezután mindkét oldalon kialakultak helyzetek, de egyikből sem lett gól. A 13. percben szabadrúgáshoz jutott a Vasas,de mellé ment a fejes. Ahogyan az várható volt, a sérüléséből felépülő Vaskó kezdeni tudott, ennek ellenére az angyalföldiek védelme átjáróház volt, és vendégek támadói úgy mentek át, mint kés a vajon. Szerencsékre az utolsó passzok rendre rosszul sikerültek. A 29. percben óriási ziccert alakított ki a Beitar, de Nagy nagy bravúrral hárítani tudott. Sajnos uralta az első játékrészt a Beitar.

2. félidő: A második felvonás lassan telt, csak úgy csordogált a maga nem túl izgalmas medrében. Kleiman, a vendégek kapusa, már a gól után elkezdte húzni az időt, melynek egy sárga lett a jutalma az 50. percben. Remili tömérdek labdát kapott,de sokszor eladta azokat. 51. percben a Vasas próbálkozott egy mélységi indítással, ám Pavlovnak nem jött össze a gólszerzés. 60. percben újabb gól borzolja a piros-kék szurkolók kedélyeit, Hen Ezra volt eredményes. A balszélsőre nem figyeltek a védők, így nem volt nehéz dolga a játékosnak. Sajnos a gól után megjött a Beitar kedve, és sokat próbálkoztak kapuralövéssel. A Vasasnak is akadt lehetősége, a 78. percben egy megpattanó lövés, de védeni tudott Kleiman. A meccs végén még veszélyeztetett a Vasas, de nem sikerült a gólszerzés. Sajnos a meccs vége megint a Beitarnak alakult jobban, ugyanis a 92. percben Gaetan Varenne talált a hálóba. A vége 0:3, összesítésben pedig 7:3-as Beitar siker. 17 év után először jutott el a Vasas idáig.

Európa-liga 1. selejtezőkör; visszavágó

Vasas Beitar – Jeruzsálem 0-3 (0:1)
Helyszín: Szusza Ferenc Stadion; Vezette: Fábio Veríssimo (portugál)
Gólszerzők: Hen Ezra (8. és 60.), Gaetan Varenne (90.)
Sárga: Felix Burmeister (17.), Király Botond (73.) ill. Idan Vered (31.), Marcel Heister (43.), Boris Kleiman (50.), Dan Mori (53.)
Kiállítás: – ill. –

Vasas: Nagy – Burmeister, Vaskó, Risztevszki – Kleisz, Vida, Murka (Szivacski 68.) , Hangya – Kulcsár, Pavlov, Remili (Ádám 72.) Vezetőedző: Michael Oenning

Beitar Jeruzsálem: Kleiman –  Conte, Kachila, Mori, Heister –  Claudemir, Keltjens, Sabo – Vered (Varenne 82.), Shechter (Benayoun 74.), Ezra (Paulino 62.). Vezetőedző: Sharon Mimer

Szerző: Mihók Richárd