Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

2018-ban visszavonul az Arsenal kapitánya – hivatalos

Az Arsenal hivatalos oldalán jelentette be a hírt, miszerint csapatkapitányuk, Per Mertesacker a következő szezon végeztével visszavonul a profi labdarúgástól, ám a klubot nem fogja elhagyni. 

per1123

Forrás: Arsenal hivatalos oldala

Mertesacker a 2017/18-as szezont még labdarúgóként fejezi be, de a következő szezonban már a pályán szélén fog állni: a német játékos a következő szezontól a klub akadémiájának lesz a vezetőedzője. A védő nagyon boldog az új feladattól, ami majd vár rá.

“Izgalmas, új fejezete kezdődik az életemnek, és nagyon elégedett vagyok, hogy az Arsenal-család tagja maradhatok. Az utolsó szezonomban még arra koncentrálok, hogy minél sikeresebb legyek a csapattal, utána nagy kihívás lesz segíteni a fiatal játékosoknak, hogy bejussanak az első csapatba.”

Az Arsenal edzője, Arsene Wenger is mondott néhány jó szót játékosáról.

“Per egy kivételes egyéniség, aki nagyszerű példakép a fiatalok számára. Emellett nagyon érti a játékot, és elkötelezett az iránt, hogy kihozza a fiatal játékosokból a legjobbat. Inspiráló hatással lesz az összes akadémistára”

Mertesacker 2011-ben csatlakozott a londoni klubhoz a Werder Bremen csapatától, és az elmúlt hat év alatt több mint 200 mérkőzésen lépett pályára, és három FA-kupát nyert a csapattal.