Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

US Open Kupa: Újabb Sallói gól és továbbjutás a címvédő ellen! – videóval

A Sporting Kansas City a címvédő FC Dallas ellen játszott ma hajnalban a US Open Kupa negyeddöntőjében. Utóbbi a címvédő, ám már újra nem nyerhet, hiszen a két MLS-klub hosszúra nyúlt meccsének végén a kansasi csapat tagjai ünnepelhettek, melynek soraiban Sallói is szerepet kapott, s hétvégi bajnoki gólja után újból betalált egy kiállításokkal is tarkított meccsen!

IMG_20170712_092711A duplázó Blessing szaltóval ünnepelt (forrás: twitter.com/MLS)

Mára virradóan a címvédőn volt a sor a US Open Kupa negyeddöntőjében, vagyis az FC Dallas a Sporting Kansas City otthonában harcolta volna ki, hogy közelebb kerüljön az újabb győzelemhez.

Úgy tűnt, a 15. percben erre nagy lehetőség adódik, ugyanis Sinovic azonnali kiállítása miatt emberelőnybe került a texasi klub. Ezzel szemben az egész első félidő során egyenrangú ellenfele volt a Kansas a Dallasnak, gól viszont nem született a szünetig.

A második játékrészben már jócskán kijött a különbség, rengeteget próbálkozott a címvédő, míg a kansasi klub játékosainál csak elvétve volt a labda (25-75%). A 85. minutumban a hazaiknál Sallói állt be, aki Gerso helyét vette át. A rendes játékidő nem hozott végül gólt, hiába játszott már az első negyedóra után emberelőnyben a hosszabbításig a Dallas.

A ráadás első félidejének végén pörögtek fel az események, ekkor jött ugyanis két gól! Még ezt megelőzően viszont a 101. percben a címvédő játékosa, Urruti megkapta második sárga lapját, így már 10-10 játékos volt a pályán. A hosszabbítás első félidejére sok plusz tett rá a játékvezető, s ekkor születtek a találatok. Feilhaber nagy szólója után Blessing kapott jó passzt, majd fejezte be higgadtan az akciót (1-0), a 105+8. percben pedig – három perccel első találata után – ismét ő volt eredményes, amikor Sallói visszatett labdája után a Mendranda által a kapu elé belőtt játékszerbe kapott bele (2-0)! A két gól között még egy kiállítás is volt, a 105+5. minutumban Morales kapott azonnal pirosat, így  a már a Kansas volt emberelőnyben a legvégén. A pontot az i-re magyar támadó tette fel, Sallói ezzel az első – az elmúlt hétvégén szerzett – bajnoki gólja után a kupában is eredményes tudott lenni! Sallói a leshatárról kibújva talált be Feilhaber passza után, így a magyar egy góllal, míg az asszisztért felelős középpályás két gólpasszal vette ki részét a címvédő kiejtéséből (3-0)!

Sallói nagy eséllyel újabb teljesítménye után még több lehetőséget kap ismét a Sporting Kansas City felnőtt csapatánál, ami a kupában készülhet az elődöntőre, a címvédés pedig idén már biztosan elmarad!

Még két negyeddöntő hátra van a héten, melyekről természetesen szintén beszámolunk.

US OPEN KUPA, NEGYEDDÖNTŐ
Sporting Kansas City – FC Dallas • 0-0 | h.u.: 3-0
Helyszín: Children’s Mercy Park – 15.016 néző
Gólszerzők: Blessing (105+3., 105+8.), Sallói (118.), ill.
Kiállítás: Sinovic (15.), ill. Urruti (101.), Morales (105+5.)


A US Open Kupa negyeddöntőinek további programja

Július 13., csütörtök, 01:30 • Miami FC (II.) – Cincinnati (II.)
Július 14., péntek, 01:30 • New England Revolution – New York Red Bulls

Nagy Dávid